У Херсонській області судитимуть екс-керівника підприємства, через якого держава не отримала 26 мільйонів податків

30 Березня 2021, 18:54

До суду скерували обвинувальний акт стосовно колишнього директора підприємства за фактом ухилення від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 КК України).

Про це повідомили в Херсонській обласній прокуратурі.

За даними слідства, обвинувачений впродовж 2016 року приховав від оподаткування дохід у вигляді отриманих цінних паперів. Отримавши безоплатно акції, він оформив фіктивну операцію про їх придбання у підставного суб’єкта господарювання, не вказавши у податковій декларації відомості реально отриманого прибутку.

Через такі дії державний бюджет недоотримав понад 26 млн гривень обов’язкових платежів.

З метою відшкодування завданих збитків у рамках провадження прокурором заявлено цивільний позов, а судом накладено арешт на рухоме та нерухоме майно обвинуваченого на суму 1,2 млн грн.

Наразі досудове розслідування у вказаному кримінальному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до Херсонського міського суду для розгляду по суті.

Особі загрожує покарання у вигляді накладення штрафу у розмірі завданих збитків з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.