Qaradeniz production відкрила «Diñgilday» – кримськотатарський YouTube-канал для дітей

02 Березня 2021, 20:36

Кримська продакшн-студія Qaradeniz production відкрила «Diñgilday» – кримськотатарський YouTube-канал для дітей.

«Тепер у кримськотатарських дітей є свій YouTube-канал. Покажіть його своїм дітям – нехай вивчають рідну мову», – повідомила кримська журналістка Ліля Буджурова, передає Центр журналістських розслідувань.

Як повідомляє сайт Crimean Tatars, новий канал допоможе дітям краще вчити рідну мову.

«Тут вони шукають яскраве відео, мультфільми, веселі пісеньки. Але гаджети можуть стати і помічником у вивченні рідної мови. Це завдання поставила перед собою студія Qaradeniz production, зібравши весь свій дитячий контент на новому кримськотатарською Ютуб-каналі «Dingilday». Його відкриття стало справжнім святом для самих маленьких».

Нагадаємо:

  • У вересні 2017 року кримська продакшн-студія Qaradeniz Production почала в Криму масштабні зйомки художнього фільму-казки «Хыдыр-деде», який став екранізацією відомої кримськотатарської легенди.
  • 17 червня 2018 року в Сімферополі з величезним успіхом пройшла презентація і прем’єрний показ першого в історії кримських татар фільму-казки «Хыдыр-деде» кримськотатарською мовою. Сюжет стрічки відображає життя, побут, культуру і традиції кримських татар в 18 столітті. У фільмі задіяні не тільки професійні актори, в масових сценах взяли участь понад 500 осіб, в тому числі творчі колективи.
  • 9 лютого 2020 року у Криму стартував показ першого кримськотатарського ситкому (комедійного серіалу) «Шаматалы къоранта» (кримськотатарськ. «Гучна сімейка»), самостійно знятого студією Qaradeniz production. Зйомки серіалу студія Qaradeniz production почала в кінці вересня 2019 року.
  • 24 вересня 2020 року в Криму стартували зйомки другого сезону першого кримськотатарського комедійного серіалу «Шаматалы къоранта».