На Херсонщині ЗСУ провели протидиверсійні навчання (відео)

05 Березня 2021, 19:31

У Херсонській області пройшли тренування десантників, а також протидиверсійного резерву та підрозділів, що задіяні до охорони та оборони.

Про це повідомили в Командуванні об’єднаних сил ЗС України.

Так, на цьому тижні військовослужбовці відпрацювали заходи оповіщення по взаємодії з підрозділами інших складових сил оборони держави, організацію посилення патрулювання, а також охорону джерел і шляхів електро та водопостачання.

Крім того, відпрацьовували заходи щодо своєчасної ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Особовий склад відпрацював елементи радіоелектронної боротьби з виявленням та подальшим знищенням безпілотних літальних апаратів.

На початку березня на одному з військових полігонів Херсонщини з підрозділами угруповання військ, яке підпорядковане Командуванню об’єднаних сил Збройних Сил України та несе бойову службу на південному напрямку, провели практичні заняття з вогневої підготовки. В ході занять особовий склад підрозділу десантно-штурмових військ виконав ряд нормативів з тактичної та вогневої підготовки.
Тим часом на Донбасі збройні формування РФ та її найманці передислоковують заборонені Мінськими угодами озброєння та військову техніку та розміщують їх з порушенням ліній відведення та за межами виділених місць зберігання, не зважаючи на підписані 22 липня 2020 року у рамках Тристоронньої контактної групи додаткові заходи з посилення та контролю режиму припинення вогню.