На Херсонщині від коронавірусу вакциновано 3340 осіб. Такими темпами для щеплення всього населення знадобиться кілька років

17 Березня 2021, 12:48

Всього щеплення від коронавірусу на Херсонщині отримали 3340 осіб. За минулу добу зафіксовано рекордну кількість нових вакцинованих – 700. 

Про це повідомляють в ХОДА.

Проте, з такими темпами, на повну вакцинацію населення всієї Херсонської області (а це більше мільйона осіб) знадобиться кілька років. Якщо цифра в 700 вакцинованих на добу буде триматися, то за рік буде вакциновано лише четверту частину жителів регіону.

Як зазначають в Херсонській обласній адмністрації – відбуватиметься імунізація в п’ять єтапів. Перший – вакцинація лікарів, другий – військових, потім літніх людей, соцпрацівників та інших осіб. Чи будуть прискорені темпи щеплення, наразі, невідомо.

До того ж, як повідомив минулого тижня Головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич, Херсонщина впевнено рухається до пікових показників захворюваності на коронавірус.

“На жаль, Херсонська область, як і вся Україна, впевнено рухається до пікових показників захворюваності на COVID-19. Я завжди говорив Вам правду і можу, на превеликий жаль, відкрито сказати – пікові навантаження цієї хвилі пандемії будуть майже в 2 рази вище тих, які ми спостерігали восени 2020 року”, – повідомив Ромаскевич.

Також за  останню добу проведено 961 ПЛР-дослідження, 689 досліджень методом ІФА на виявлення коронавірусу, а також 1366 досліджень експрес-тестами для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.
Зафіксовано 66 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, з яких 5 дітей та 6 медичних працівників.
Це:
🔺 23 особи – жителі м. Херсон;
🔺 8 осіб – жителі Голопристанського району;
🔺 6 осіб – жителі Генічеського району;
🔺 5 осіб – жителі Білозерського району;
🔺 5 осіб – жителі Великолепетиського району;
🔺 5 осіб – жителі Скадовського району;
🔺 5 осіб – жителі Олешківського району;
🔺 4 особи – жителі м.Нова Каховка;
🔺 1 житель Горностаївського району;
🔺 1 житель Каланчацького району;
🔺 1 житель Нововоронцовського району;
🔺 1 житель Новотроїцького району;
🔺 1 житель Чаплинського району.
Стан хворих задовільний, 52 особи перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом. До медичних закладів госпіталізовано 14 осіб.