На Херсонщині стартував сезон пожеж в екосистемах

28 Березня 2021, 13:01

У багатьох регіонах країни люди вже розпочали активну боротьбу із господарським сміттям та залишками рослинності. Така діяльність, яка найчастіше здійснюється випалюванням, призвела до того, що збільшилась кількість пожеж у природних екосистемах та на відкритих територіях.

Про це повідомляють в ДСНС. 

Зокрема, упродовж доби 27 березня вогнеборці Херсонської області ліквідували 3 займання сухостою та очерету в Скадовському та  Голопристанському районах на загальній площі 1,7 га.

Тож, з огляду на стрімке наближення до пожежонебезпечного періоду, який за даними УкрГідрометцентру очікується наприкінці березня після сходження снігового покриву, рятувальники посилюють профілактичну роботу серед громадян щодо попередження виникнення пожеж на відкритих територіях та в екосистемах України.

Пік пожеж, зазвичай, очикується з початком літа.

Так, наприклад, лише за одну добу 19 липня 2020 року, рятувальники залучались на ліквідацію 26-ти пожеж. Сухостої та сміття палали майже у всіх районах області на загальній площі близько 7,4 га.

Найчастіше за такими викликами виїжджали пожежно-рятувальні підрозділи Олешківського, Голопристанського, Каланчацького, Каховського, Новотроїцького, Скадовського, Нижньосірогозького, Великоолександрівського, Високопільського районів, міст Нова Каховка і Херсон. Хоча в усіх випадках займання були вчасно ліквідовані, проте через сухість та часті пориви вітру такі пожежі досить швидко розгораються, становлячи загрозу житловим помешканням, лісовим та хлібним масивам. На їх гасіння витрачається значний людський та матеріальний ресурс Служби порятунку «101».