Минулого року Херсонщину відвідало 3,8 мільйона туристів

24 Березня 2021, 18:32

У 2020 році Херсонщину відвідало близько 3,8 млн туристів, що на 7,3% менше у порівнянні з минулим роком. Проте, враховуючи карантинні обмеження, в тому числі закриття закладів харчування і центрів розваг, це достойна цифра. Такого висновку дійшли члени постійної комісії з питань охорони здоров’я, здорового способу життя та курортно-туристичної діяльності.

Про це повідомляють на сайті Херсонської обласної Ради. 

«Миколаївська область має меншу берегову лінію і туристів було набагато менше, а податок надійшов значно більший, – відзначила депутатка Тетяна Волинець та закликала представників виконавчої влади налагодити відносини з бізнесом. – Треба працювати над тим, щоб туристичний збір сплачувався підприємцями, і це має бути програма, спрямована на взаємодію з бізнесом».

Географія внутрішніх туристів – це відпочиваючі з Дніпропетровської, Київської, Миколаївської, Запорізької, Одеської, Вінницької, Харківської областей та ін. Країнами-лідерами за туристичними відвідуваннями Херсонщини протягом року є Польща, США, Франція, Швеція, Великобританія.

Як повідомила депутатам облради директорка Департаменту розвитку економіки ОДА Юлія Кривчик, від суб’єктів господарювання супутніх сфер економіки (транспорт, харчування, торгівля, розваги), які є підґрунтям надання туристичних послуг, в цілому по області надійшло 1359,8 млн грн, що менше за минулорічні надходження на 2,9 млн грн або на 0,2%. І загальна сума надходжень від сплати туристичного збору в місцеві бюджети склала 4,5 млн грн.