Іванов виконав трохи більше десятої частини передвиборчих обіцянок

06 Березня 2021, 18:19

 Народний депутат Володимир Іванов наразі виконав 13% своїх передвиборчих обіцянок та перебуває на другому місці у відповідному рейтингу серед мажоритарників Херсонщини.

Про це свідчать дані аналітичного порталу «Слово і діло» (www.slovoidilo.ua).

За даними аналітиків, у Володимира Іванова 38 зобов’язань: виконав – 5, не виконав – 2, в процесі реалізації – 31.

Зокрема, нардеп провалив обіцянки голосувати особисто (на засіданні комітету за нього проголосувала інша людина) і домагатися впровадження незалежного аудиту якості автомобільних доріг.

Найвідповідальнішим мажоритарником Херсонської області на сьогодні є Вікторія Вагнєр зі «Слуги народу» – вона виконала 16% обіцянок.

У Вагнєр 44 обіцянки: виконала – 7 (16%), провалила – 2, в процесі виконання – 35. Депутатка виконала обіцянки домагатися запровадження обов’язкової конфіскації майна корупціонерів, скасування недоторканності народних депутатів і перезавантаження прокуратури.

Серед провалених зобов’язань Вагнєр – голосувати за законопроєкт про продаж землі, якщо будуть враховані певні правки.

Олексій Ковальов («Слуга народу»), за даними аналітиків, дав 41 обіцянку: виконав – 5 (12%), провалив – 3, в процесі реалізації – 33. Депутат виконав обіцянки підтримувати земельну реформу, ліквідувати «майданчики Яценка», підтримати законопроєкт «Про внесення змін до Кримінального кодексу України та Кримінально-процесуального кодексу України щодо зменшення тиску на бізнес». Серед невиконаних обіцянок – зареєструвати до 18 жовтня 2019-го законопроєкт про розмитнення автомобілів на єврономерах.
 11% обіцянок виконав Павло Павліш. Всього у «слуги народу» 46 зобов’язань: виконав – 5 (11%), провалив – одне, в процесі реалізації – 40. Єдине, що не зміг виконати депутат – домогтися перезавантаження прокуратури.
Нагадаємо, що всього в Херсонській області п’ять депутатів-мажоритарників, але округ №184 тимчасово вакантний – депутата Ігоря Колихаєва на місцевих виборах обрали мером Херсона. Він написав заяву про складання депутатських повноважень, але парламент її ще не прийняв і не призначив довибори.

Як повідомлялось, кандидат від партії “Слуга народу” Володимир Іванов здобув перемогу на виборах минулого року на 185-му окрузі, куди входить Генічеський район (теперішня Генічеська міська територіальна громада).

Замість народного депутата від “Слуги народу”, мажоритарника з Херсонщини Володимира Іванова шість разів проголосувала інша людина – невідома жінка. Це сталося на засіданні Комітету Верховної Ради з питань організації держвлади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування 18 листопада, котре відбувалося в режимі відеоконференції.