Горять екосистеми на Херсонщині: рятувальники 7 разів виїжджали на ліквідацію пожеж

07 Березня 2021, 20:06

За минулу добу підрозділи обласної Держслужби з надзвичайних ситуацій 7 разів виїжджали на ліквідацію пожеж в екосистемах Херсонщини.

Горіли сухостої на відкритих територіях, очерет окремими осередками та сміття.

На таких пожежах довелось попрацювати вогнеборцям Скадовського, Бериславського, Олешківського, Голопристанського районів та Корабельного району м. Херсона.
Загальна площа гасіння склала близько 2,4 га.
Зазвичай, загорання сухостою, як зазначили рятувальники, виникають через людський фактор – випадковий чи зумисний. Тому у Херсонському управлінні в чергове звернулись до жителів області із закликом бути вкрай обережними під час відпочинку на природі.
“Пам’ятайте про те, що необережно кинутий недопалок чи не загашене багаття може призвести до масштабної пожежі”, – наголосили в ДСНС.
Як раніше повідомляли в регіональному управлінні ДСНС, 5 березня на території Херсонщини були зафіксовані три пожежі сухостою, які були оперативно ліквідовані рятувальниками Служби 101. Загорання були зафіксовані в Олешківському та Каланчацькому районах.
Загальна площа горіння за добу склала приблизно 0,6 га.
На Херсонщині останнім часом чи не щодня виникають пожежі в екосистемах. Це значна проблема для регіону, оскільки на великих територіях, що охоплюють водно-болотяні угіддя розташовані дачні та садові товариства, прилягають сільські населені пункти та навіть міські забудови.