Десята частина громад Херсонщини не створила власні сайти

03 Березня 2021, 17:10

11% територіальних громад Херсонської області не мають офіційних сайтів, а на значному відсотку існуючих – не публікуються плани регуляторної діяльності, проєкти і чинні регуляторні акти.
«Як бачимо, у громадах Херсонщини вельми актуальним є питання про підготовку рішень місцевих рад щодо встановлення місцевих податків і зборів, які є регуляторними актами. Тому для ознайомлення посадових осіб місцевого самоврядування області з законодавчими вимогами щодо етапів регуляторної діяльності Херсонський регіональний офіс Програми «U-LEAD з Європою» запланував на 11 березня інформаційну сесію із залученням представника сектору Державної регуляторної служби в Херсонській області. Тому запрошуємо представників громад долучатися до заходу, готувати питання і налаштовуватися на зміни, оскільки прозорість діяльності місцевої влади – одна з необхідних умов успішності, а відсутність офіційних сайтів або відсутність на них актуальної інформації аж ніяк не сприяє налагодженню плідної співпраці між владою, жителями громад та зовнішніми групами зацікавлень, наприклад, інвесторами, туристами тощо», – розповіла керівниця Херсонського РО Оксана Сілюкова.

71% органів місцевого самоврядування (ОМС) Херсонщини не публікують на офіційних сайтах плани регуляторної діяльності, 38% ОМС – не публікують проєкти регуляторних актів, 47% ОМС – не публікують чинні регуляторні акти.
Для реєстрації на інформаційну сесію пропонують звертатися до молодшої фахівчині з адміністративних питань Олени Трубіної, +380676183911, olena.trubina@giz.de.