Онищенко йде з посади голови Генічеської райдержадміністрації

05 Березня 2021, 21:23

Голова Генічеської районної державної адміністрації Андрій Онищенко йде з посади через реорганізацію установи.

“У зв’язку з реорганізацією райдержадміністрацій, яка відбувається в рамках реформи децентралізації та на виконання розпорядження Президента України Володимира Зеленського, я йду з посади голови Генічеської РДА. Очолити район, для мене означало взяти на себе велику відповідальність. А тому висловлюю щиру вдячність попередньому голові облдержадміністрації пану Yuriy Husyev та теперішньому очільнику Херсонщини – пану Сергій Козир за виявлену ними довіру”, – написав екс-голова місцевої адміністрації у Фейсбуці.
При цьому він не конкретизував, чим займатиметься у майбутньому, але обозначив, що продовжить й надалі “працювати на благо нашого району та області в цілому”.
На виконання заходів з реорганізації Генічеської райдержадміністрації в умовах укрупненого району надається три місяці. Адміністрації районів, що ліквідовуються, будуть реорганізовані шляхом приєднання до Генічеської РДА.
Створену 11 січня цього року обласною адміністрацією комісію з реорганізації Іванівської, Новотроїцької, Нижньосірогізької районних державних адміністрацій шляхом приєднання до Генічеської РДА очолив голова Іванівської адміністрації Юрій Іваниця.
Андрій Онищенко був призначений на посаду голови Генічеської РДА у жовтні 2019 року. Він став наймолодшим за віком серед колишніх голів Генічеської райдержадміністрації. На місцевих виборах 2020 року він був обраний депутатом Генічеської районної ради від партії “Слуга народу”.
4 березня Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проєкт Закону України про внесення змін до Закону України “Про місцеві державні адміністрації” та деяких інших законодавчих актів України щодо  реформування територіальної організації виконавчої влади в Україні № 4298.
Метою прийняття законопроекту є створення правових передумов та основ для функціонування місцевих державних адміністрацій префектурного типу до внесення відповідних змін до Конституції України (щодо децентралізації влади).
Зокрема законопроектом передбачаються функції місцевих державних адміністрацій щодо взаємодії з органами місцевого самоврядування та координації діяльності територіальних органів (підрозділів) центральних органів виконавчої влади, забезпечення законності, виконання програм соціально-економічного та культурного розвитку, охорони довкілля відповідно до сучасних суспільно-політичних та фінансово-економічних реалій.

Нагадаємо, Кабмін видав розпорядження щодо реорганізації та утворення районних державних адміністрацій.

Затверджені документи, завдяки яким в  Україні розпочався процес утворення та реорганізації районних державних адміністрацій. Відповідне розпорядження було прийнято Кабінетом Міністрів України 16 грудня минулого року.

17 липня Верховна Рада України прийняла Постанову «Про утворення та ліквідацію районів».

Згідно цієї постанови, у Херсонській області утворено п’ять районів.

Тепер Херсонська область поділена на Бериславський, Генічеський, Каховський, Скадовський та Херсонський райони.

Генічеський район (з адміністративним центром у місті Генічеськ) у складі територій Генічеської міської, Іванівської селищної, Нижньосірогозької селищної, Новотроїцької селищної територіальних громад, затверджених Кабінетом Міністрів України.