У Херсонській області від COVID-19 вакциновані 180 людей

02 Березня 2021, 16:58

Вже 180 людей отримали у Херсонській області першу дозу вакцини від COVID-19. 

Про це розповів під час онлайн-брифінгу перший заступник голови Херсонської ОДА Дмитро Бутрій.

Станом на 1 березня були вакциновані 90 людей, 2 березня щеплення отримала ще така ж кількість. У першу чергу вакцину отримують медики, які працюють у складі мобільних бригад з вакцинування.

За словами Дмитра Бутрія, інші категорії громадян будуть вакциновуватися пізніше.

2 березня щеплення проти COVID-19 вакциною AstraZeneca (CoviShield) отримав і головний державний санітарний лікар Херсонської області, в.о. генерального директора Херсонського обласного лабораторного центру МОЗ Юрий Ромаскевич.

«Сьогодні навколо питання вакцинації багато фейків. Тому я вирішив вакцинуватися, аби показати всім, що це можна і потрібно робити. Ми очікуємо на збільшення захворюваності на коронавірус. Тому захищаючи медичних працівників, ми насамперед захищаємо пацієнтів», – зазначив він.

Вакцинація проти коронавірусної хвороби відбувається в 5 етапів:
I – медпрацівники ковідних лікарень, персонал та мешканці будинків для літніх людей, військові на фронті (≈ 367 тис. людей)
II – решта медпрацівників, люди віком 80+, соціальні працівники (≈ 3 млн людей)
III – люди віком 65-79 років, працівники структур державної безпеки, сфери освіти (≈ 7 млн людей).
IV – люди віком 60-64 роки, люди з хронічними захворюваннями, люди, що працюють або перебувають в місцях обмеження волі (≈ 11 млн людей)
V – решта дорослого населення України (≈ 13 млн людей)
Зараз триває перший етап.

За офіційними даними, за минулу добу на Херсонщині зафіксовано 18 нових лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, захворіло троє дітей.

Стан хворих задовільний, 18 осіб перебувають на самоізоляції, під щоденним медико-санітарним наглядом.

Нові випадки:
🔺9 осіб – жителі Каховського району;
🔺4 особи – жителі м. Херсон;
🔺3 особи – жителі Голопристанського району;

🔺2 особи – жителі м. Нова Каховка.

Також зафіксовано 11 одужань. Померли: жінка, 78 років, жителька Скадовського району; жінка,91 рік, жителька Каланчацького району. Мали пневмонію та COVID-19.

За останню добу проведено 524 ПЛР-дослідження, 543 дослідження методом ІФА на виявлення коронавірусу, а також 1658 досліджень експрес-тестами для визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2.

Тож наразі в області 21 742 лабораторно підтверджених випадки захворювання на коронавірус.
З них:
🔸20 230 людей побороли недуг;
🔸844 людини інфіковані COVID-19;
🔸668 людей померли.
Як повідомлялось, 25 лютого Херсонщина отримала вакцини Oxford/AstraZeneca для проведення першого етапу імунізації, наразі триває щеплення. На Херсонщині сформовані мобільні бригади і обладнані стаціонарні пункти, де проводитиметься вакцинація від COVID-19 у Херсонській області. Є дорожня карта, підготовлені транспорт, а також приміщення для зберігання вакцини. В Херсонській області сформовані 11 мобільних бригад і обладнані 129 стаціонарних пунктів для проведення вакцинації.

Дорожня карта з проведення вакцинації від COVID-19 в Україні визначає, що вакцинація відбуватиметься етапами Спочатку вакцинують усіх, хто найбільше потребує захисту і допомагає іншим.

Міністерство охорони здоров’я в Україні зареєструвало вакцину проти COVID-19 Oxford/AstraZeneca для екстреного медичного застосування.

Міністерство охорони здоров’я України спільно з партнерами запустили окремий інформаційний портал з питань вакцинації від COVID-19 – vaccination.covid19.gov.ua. Вебсайт міститиме інформаційні панелі зі статистичними даними про перебіг вакцинальної кампанії в Україні.

1 березня в Україні відкрили запис на безкоштовну вакцинацію від коронавірусу.