Жителі Присиваської громади зможуть втілити свої ідеї на благо спільноти за бюджетні кошти

01 Березня 2021, 11:11

У Присиваській громаді вже втретє реалізується Бюджет участі: з першого березня починається перший етап конкурсу – подання проєктів. На реалізацію проєктів передбачили 150 тисяч гривень бюджетних коштів.

Про це повідомили в селищній раді.

Діапазон пропозицій до бюджету може бути широкий – ремонт дороги, встановлення освітлення чи дитячого майданчика на конкретній вулиці чи дворі, організація тематичного фестивалю для туристів тощо.

Очікується, що на конкурс місцеві жителі можуть подавати проєкти, результатами яких зможуть скористатись всі або більшість мешканців територіальної громади. Пріоритети надаватимуться проєктам, спрямованим на розвиток молодіжної політики громади, а також проєктам, авторами яких є молодь віком від 14 до 35 років або члени молодіжних консультативно-дорадчих органів Присиваської сільської територіальної громади.

Загальний бюджет в 2021 році становить 150 тис.грн., орієнтовна вартість одного проєкту – 30 тис.грн.

Конкурс проходитиме в декілька етапів. Підбитті підсумків заплановано на кінець вересня.

Голосування за проєкти здійснюватиметься шляхом онлайн голосування або заповнення бланку голосування на паперових носіях. Одна особа може проголосувати не більше, ніж за два проєкти.

Детальніше про умови конкурсу можна дізнатися за посиланням.

Нагадаємо, бюджет участі (громадський бюджет, бюджет міських ініціатив) – це частина коштів міського бюджету, щодо якої мешканці міста самостійно обирають на що їх витрачати шляхом голосування, результати якого мають пряму дію, незалежно від волі чиновників та депутатів.