За тиждень херсонські поліцейські склали 10 протоколів на 17 тисяч гривень за порушення карантинних вимог

23 Лютого 2021, 12:21

За минулий тиждень поліцейські Херсонщини склали 247 адміністративних матеріалів за ігнорування санітарно-протиепідемічних вимог. З них 10 протоколів, за якими передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.

Про це повідомили в поліції Херсонщини.

Із загальної кількості матеріалів поліцейські винесли 237 постанов на місці за перебування в громадських будівлях та транспорті під час карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту за ч.2 ст. 44-3 КУпАП, за що передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.

Поліцейські Херсонщини продовжують контролювати дотримання карантинних обмежень громадянами та суб’єктами господарювання задля запобігання подальшого розповсюдження вірусу COVID-19.

Як повідомлялось, наразі в області 21 513 лабораторно підтверджених випадків захворювання на коронавірус. З них:

🔶 19 930 людей побороли недуг;
🔶927 людей інфіковані COVID-19;
🔶656 людей померли.
Нагадуємо, від 24 лютого Україна повертається до моделі адаптивного карантину: буде запроваджено чотири рівні епідемічної небезпеки. Базовим для всієї країни стане жовтий. Тобто діятимуть ті ж обмеження, що й сьогодні, але з деякими послабленнями.
Про адаптивний карантин, який розпочнеться з 24 лютого розповіли начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства ГУ Держпродспоживслужби у Херсонській області Тарас Година-Арюпін та в. о. заступника начальника відділу дільничних офіцерів поліції ГУНП в Херсонській області Ганна Пантак в ефірі СУСПІЛЬНЕ ХЕРСОН.

З відповідною постановою можна ознайомитися на урядовому порталі за посиланням.