За один день шахраї зняли 38 тисяч гривень з банківських карток херсонців

26 Лютого 2021, 14:23

За один день двоє громадян потрапили на гачок, повірив «на слово» аферистам і втратили 38 тисяч гривень заощаджень.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

Так, в чергову частину Каховського районного відділу поліції звернувся 35-річний мешканець с. Тополівка. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував незнайомець, який представився працівником служби безпеки банку. Він повідомив, що хтось намагався зняти з картки чоловіка гроші і банк був вимушений заблокувати картку. Далі незнайомець запропонував розблокувати картку і попросив заявника назвати свої особисті данні, номер картки та PIN-код. Чоловік назвав усі ці реквізити, після чого з його рахунку зникли 17 тисяч гривень.
Цього ж дня в поліцію звернулась 48-річна мешканка Каховки. Жінка розповіла, що в одній із соціальних мереж побачила оголошення про роботу. Заявниця зв’язалась з роботодавцем та дізналась про умови роботи: одне з яких було –підв’язати свою банківську картку до їх мобільного номера для отримування зарплатні. Ні про що не здогадуючись, жінка назвала всі свої анкетні дані та реквізити картки, після чого з її рахунку зникла майже 21 тисяча гривень.
“Поліція Херсонщини закликає бути більш обачними та не довіряти особам, які намагаються дізнатися реквізити ваших банківських карток. Якщо вам телефонують незнайомці і говорять про заблокування вашої банківської картки, або збільшення ліміту, або для перерахування зарплатні та намагаються дізнатися PIN-код картки, CVV код або інші реквізити – це шахрайство. Співробітники банку ніколи не телефонують клієнтам і не розпитують особисті дані. Роботодавець ніколи не запитає у вас PIN або CVV код вашої картки. Якщо ви маєте сумніви, чи дійсно вам телефонує справжній співробітник банку або роботодавець – запитайте, коли і куди ви можете підійти, щоб вирішити проблему особисто, а не по телефону. Після цього ви зрозумієте з ким розмовляєте – з шахраєм чи ні”, – наголосили правоохоронці.
Як повідомлялось, нещодавно аферисти ошукали п’ятьох громадян на суму понад 250 тисяч гривень. Двоє 28-річних чоловіків телефонували громадянам і, представляючись працівниками банку, дізнавалися платіжні реквізити їх рахунків. Після цього, використовуючи онлайн-банкінг, здійснювали покупки, які оплачували з карток потерпілих.