Цьогоріч три пляжі на Арабатській Стрілці отримають “Блакитний прапор”

23 Лютого 2021, 18:51

????????????????????????????????????

Цього року три пляжі на Арабатській Стрілці отримають “Блакитного прапору” – міжнародний зразок безпечного пляжу.

Про це повідомив начальник управління туризму та курортів Херсонської облдержадміністрації Микола Шаповал.

“Потрібно активізувати роботу над отриманням пляжами Херсонщини “Блакитного прапора”. Цьогоріч три пляжі на Арабатській Стрілці отримають цю Міжнародну відзнаку. Жителям України не буде потрібно їхати закордон, адже вони зможуть відпочити на пляжах міжнародного зразка на Херсонщині. Також ми будемо рекомендувати, у першу чергу, туристам відпочинок саме на тих пляжах, які мають “Блакитний прапор”, – зазначив він.

Цього року на Херсонщині планують приділити увагу безпеці на пляжах, встановленню рятувальних постів. Планують подбати і про інклюзивність пляжів: встановлення пандусів, пляжні дерев’яні доріжки з тросом, роздягальні з лавками, ігрові комплекси для дітей з інвалідністю, модульні вбиральні зі спеціальним устаткуванням тощо.

Крім цього програма розвитку туризму Херсонщини передбачає виконання таких заходів:

  • промоцію туризму Херсонщини;

  • покращення залізничного сполучення;

  • створення туристичних інформаційних центрів;

  • встановлення двомовних дорожніх знаків за європейськими стандартами;

  • ознакування нових шляхів активного туризму;

  • підготовка 22 професійних гідів.

Херсонщина стала пілотним регіоном, де спільно з Державним агентством розвитку туризму працюють над створення регіональної стратегії розвитку туризму, яка стане фундаментом для комплексного розвитку туризму на Херсонщині.

Як повідомлялось, минулого року область відвідали понад 3,8 млн туристів, серед них — майже 57,4 тис. іноземців. За минулий рік суб’єктами туристичної діяльності сплачено до бюджетів усіх рівнів близько 37 млн грн.

Минулого сезону на пляжах в селі Щасливцеве встановлювали рятувальні пости, адже це є невід’ємною частиною переліку існуючих умов при отриманні “Блакитного прапору” – міжнародного зразку безпечного пляжу, який видається пляжам Європи на підставі рішення незалежного рішення міжнародного журі, про їх відповідність вимогам критеріїв програми ”Блакитний прапор”.