Ще сім лікарень Херсонщини отримали захисні комбінезони

23 Лютого 2021, 19:12

23 лютого сім лікарень Херсонщини отримали три тисячі сімсот захисних комбінезонів від Фонду громади Херсона «Захист».

Як повідомили у фонді, допомога у захисті медиків-інфекціоністів стала можливою завдяки підтримці Агентства США з міжнародного розвитку USAID.

Визначені опорними у лікуванні ковідних хворих – лікарні міста Нова Каховка, центральні лікарні Голопристанського, Олешківського, Скадовського районів отримали по 700 костюмів кожна партія з яких – на суму 115 150 гривень. 

Також районні лікарні так званої “другої хвилі” – Великоалександрівського, Горностаївського, Нововоронцовського районів отримали по 300 костюмів, кожна партія з яких – на суму 49 350 гривень.

фото ХОДА

Під час передачі костюмів перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Бутрій наголосив, що це вагома допомога для лікарень Херсонщини, адже лікарі, які рятують життя людей від коронавірусної хвороби, мають бути максимально захищеними.

Загальна сума допомоги від Фонду громади міста Херсон “Захист” на сьогодні склала 608 650 гривень.
До кінця лютого Фонд громади Херсона «Захист» планує передати опорним лікарням Херсонщини ще три тисячі шістсот ізоляційних костюмів.
Як повідомлялось, раніше вже отримали 4200 штук захисних костюмів три лікарні обласного центру – обласна інфекційна ім. Г.І.Горбачевського, міські лікарні ім.Є.Є Карабелеша та ім.А. і О. Тропіних, та три центральні лікарні – Бериславського, Генічеського, Каховського районів.

Загалом у першому кварталі 2021 року допомога Агентства США з міжнародного розвитку USAID захисними костюмами для медиків Херсонщини через Фонд громади Херсона «Захист» складе 12 тисяч костюмів на суму один мільйон дев’ятсот сімдесят чотири тисячі гривень.
Костюми, які виготовлені в Україні, доставляються в Херсон на склади заводу Anserglob
, який на благодійних засадах приймає матеріальні цінності, забезпечує їх збереження, розвантаження грузів та роботи з відвантаження лікарням.