Прикордонники виявили водія, який курсував з Росії до Криму

21 Лютого 2021, 09:41

Прикордонники виявили водія, який перевозив пасажирів маршрутом «Донецьк-Росія-Чонгар». Тепер водію загрожує кримінальна відповідальність.

Під час здійснення пропускних операцій на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом правоохоронці виявили незаконну поїздку п’ятьох громадян України, а також громадянина, який організував їхню подорож.
Співробітники Державної прикордонної служби продовжують виконувати норми законодавства щодо виявлення і притягнення до відповідальності осіб, які порушують в’їзд-виїзд на тимчасово окуповані території України. Зокрема під час здійснення пропускних операцій на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом правоохоронці виявили таку незаконну поїздку п’ятьох громадян України, а також громадянина, який організував їхню подорож.
П’ятеро громадян України їхали з території тимчасово окупованого Криму на материкову частину України учора автомобілем «Nissan» через контрольний пункт в’їзду-виїзду «Чонгар». В ході перевірки документів прикордонники Херсонського загону встановили, що всі вони незаконно потрапили на територію Криму з Російської Федерації. Також охоронці кордону з’ясували, що водій автомобіля організував та здійснив незаконне переправлення своїх пасажирів з тимчасово окупованої частини Донецької області до Російської Федерації і згодом через «керченський міст» до тимчасово окупованого Криму та на материкову частину України.
У його діях вбачаються ознаки вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 КК України «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України», про що прикордонники повідомили представників Національної поліції та передали порушника правоохоронцям.