При президентові України утворять Конгрес місцевих та регіональних влад

26 Лютого 2021, 08:04

При президентові України утворять новий консультативно-дорадчий орган – Конгрес місцевих та регіональних влад. 

Про це йдеться у відповідному указі президента України Володимира Зеленського.

“Ми створюємо Конгрес місцевих та регіональних влад при Президентові України. Він стане майданчиком для діалогу та рішень”, – заявив Володимир Зеленський під час засідання Ради розвитку громад та територій у межах Всеукраїнського форуму «Україна 30».

Конгрес створять “з метою активного залучення органів місцевого самоврядування до процесів державотворення через належне представництво їхніх інтересів та участь у визначенні пріоритетів державної регіональної політики”.

За інформацією пресслужби Генічеської міськради, участь у засіданні Ради розвитку громад та територій взяв також Генічеський міський голова Олександр Тулупов.

Під час засідання президент України заявив, що для завершення децентралізації необхідно внести зміни до Конституції України щодо відносин між центральними та місцевими органами влади, а також ухвалити законодавство про місцеві референдуми та стосовно самоврядування у міських громадах.

Нагадаємо, Рада розвитку громад та територій – консультативно-дорадчий орган при Президентові України, який створений Указом Глави держави 18 грудня 2019 року для координації дій органів державної влади та місцевого самоврядування, підвищення інвестиційної привабливості та конкурентоспроможності різних регіонів України.