Проєкт USAID допоможе Кирилівці створити власний бренд і новий туристичний портал

27 Лютого 2021, 16:11

Проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України” підписав меморандум про співпрацю з Кирилівською селищною радою до 31 липня 2024 року. Проєкт USAID допоможе розвивати туризм у Кирилівці через надання консультаційної підтримки, залучення інвестицій в інфраструктуру, інформаційні кампанії.
Про це повідомили на Фейсбук-сторінці проєкту.

“Бюджет Кирилівки залежить від тієї кількості туристів, які приїдуть до нас, але їдуть до нас переважно влітку. Наша мета – подовжити сезон. Сьогодні ми маємо для цього різні бази відпочинку, готелі, приватні садиби, які місцеві жителі здають туристам. Ми зацікавлені у більшій промоції нашого курортного селища, щоб до нас захотіли приїхати не лише у високий сезон, а й навесні чи восени – провести тренінги, конференції, влаштувати фітнестур чи гастротур. Сподіваємося, співпраця з Проєктом USAID сприятиме цьому”, – зазначив під час підписання меморандуму Кирилівський селищний голова Іван Малєєв.
У селищній раді висловили сподівання, що Проєкт USAID допоможе розвивати туризм у Кирилівці.
До цієї роботи у Кирилівці та Приазов’ї планують залучити представники місцевої влади, бізнесу, громадськості, студенти.
Проєкт USAID допоможе просувати туризм у Кирилівці, залучатиме зацікавлених осіб до участі у форумах, конференціях, семінарах, навчальних візитах. Також Проєкт USAID сприятиме розробці власного бренду курорту. Його використання допоможе у промоції Кирилівки на різних майданчиках, залученню інвестицій, дасть можливість туристам придбати фірмові сувеніри.
Також у Кирилівці планують створити туристичний портал, який об’єднає місцевий бізнес, що надає послуги з розселення, розповідатиме про цікаві локації у селищі та поблизу нього.
Грантова та освітня допомога підприємцям на Сході України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії “Схід економічних можливостей”. Кампанія покликана привернути увагу всієї України до потреб і можливостей Сходу, адже ще ніколи у регіоні не було стільки ініціатив, покликаних покращити рівень життя населення, розвивати бізнес у перспективних галузях економіки, відновлювати інфраструктуру. Ще ніколи не було стільки проєктів, готових залучати інвестиції та допомагати стати регіону сильним, креативним та привабливим для роботи й життя.
Як повідомлялось, минулого року Генічеська міська рада підписала меморандум про співпрацю з Проєктом USAID “Економічна підтримка Східної України”.

Наразі міська рада співпрацює з проєктами USAID “Економічна підтримка Східної України” в галузі розвитку туризму Генічеська та Арабатської Стрілки та «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку», який виконується організацією “Urban Re-Public”.

Під час проведення навчання та зустрічей в рамках Проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» готельєри та ресторатори Генічеського району Херсонщини об’єдналися в асоціацію для спільного зростання і розвитку туристичної сфери регіону.