Понад 85% доріг Нижньосірогозької громади в незадовільному стані, – Дмитро Такаджи

27 Лютого 2021, 12:33

Понад 85% доріг Нижньосірогозької громади не відповідають вимогам сучасного автомобільного руху. Для ремонту доріг необхідне залучення коштів місцевого та державного бюджетів.

Про це повідомив голова громади Дмитро Такаджи.

“З причин багаторічного недофінансування на проведення капітальних і поточних ремонтних робіт, більшість доріг місцевого значення, вулиць і доріг комунальної форми власності мають незадовільний експлуатаційний стан. Усі дороги потребують проведення, як капітального, так і поточного ремонту, практично більша половина з них мають часткове пошкодження, а окремі ділянки доріг є аварійно небезпечними. Дороги ж, які не мають твердого асфальтового покриття потребують грейдерування та підсипання шлаком”, – зазначив він.
На черговій сесії депутати селищної ради ухвалили програму розвитку дорожньо-транспортної інфраструктури та підвищення організації безпеки дорожнього руху в населених пунктах Нижньосірогозької селищної територіальної громади на 2021 – 2025 роки, в основу якої покладено заходи, які спрямовані на розвиток, збереження та ефективне функціонування мережі автомобільних доріг територіальної громади, їх елементів, а також підвищення та забезпечення безпечної організації дорожнього руху.
“Модернізація вулично-дорожньої мережі у межах громади потребує залучення в інфраструктурні проєкти значних фінансових ресурсів, які повинні доповнюватись різними доступними джерелами фінансування. Планується використовувати наявні фінансові ресурси державного та місцевого бюджетів, а також залучати інші види фінансування, не заборонені законом у розвиток дорожньо-транспортної системи. Виходячи з наявних фінансових ресурсів щорічно плануються заходи по будівництву, реконструкції, ремонту та утриманню вулиць і доріг комунальної форми власності в населених пунктах громади, облаштування об’єктів дорожньої інфраструктури та засобів підвищення безпеки дорожнього руху, їх експлуатаційне утримання”, – прокоментував Такаджи.
Як раніше повідомляв т.в.о. голови Херсонської обласної державної адміністрації Сергій Козир, цього року місцевих доріг на Херсонщині буде відремонтовано 58 км, доріг державного значення – 83 км.

А також мости: міст на автомобільній дорозі О220225 межа Миколаївської області — Станіслав — Білозерка, км 29+857;
 міст на автомобільній дорозі О220505 Мала Лепетиха — Верхній Рогачик, км 12+445;  міст на автомобільній дорозі О221802 Чаплинка — Новотроїцьке — Рикове, км 5+600.
За офіційними даними, минулого року на Херсонщині відремонтовано 105 км доріг державного значення та 128 км – місцевих.