На засніжених трасах Херсонщини утворювалися затори з вантажівок (відео)

09 Лютого 2021, 13:52

Через негоду утворювалися затори на автошляхах у Каланчацькому та Нововоронцовському районах Херсонщини.

Про це йдеться у повідомленнях Головного Управління ДСНС України у Херсонській області.

Так, 9 лютого, вранці на 7-му кілометрі трасі Мар’янське-Берислав біля села Осокорівка на слизькій дорозі застрягли п’ять крупновагових автомобілів. Нововоронцовські рятувальники на спецтехніці прибули на місце події, і допомогли вантажівкам подолати цю складну ділянку дороги.

8 лютого біля 22:00 через ускладнення погодних умов на 34-му кілометрі траси Мар’янське-Берислав поблизу села Новоолександрівка Нововоронцовського району застрягли крупногабаритні авто. На місце виклику був направлений спецавтомобіль ЗІЛ-131(САРМ-В) та 4 чоловіки особового складу 3-го Державного пожежно-рятувального поста. Рятувальники спільно з працівниками дорожньої служби допомогли продовжити свій шлях водіям 5-ти вантажівок, які самостійно не могли подолати слизькі підйоми.

Зранку 8 лютого в Каланчацькому районі біля села Гаврилівка на автошляху злетів у глибокий кювет легковий автомобіль. На місце події прибули рятувальники 12-ї Державної пожежно-рятувальної частини і за допомогою лебідки відбуксирували автомобіль на проїжджу частину дороги. Після чого водій самостійно продовжив свій шлях.

За прогнозами Херсонського обласного центру з гідрометеорології 9 лютого на Херсонщині хмарно з проясненнями. Вночі сніг, мокрий сніг, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці туман, місцями слабка ожеледь, слабке налипання мокрого снігу, ожеледиця. Вітер південно-східний 7-12 м/с, пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 6-11° тепла.

Метереологи попередили про туман, що очікується 10 лютого по Херсонській області та по місту Херсону вночі та першій половині дня (І рівень небезпечності-жовтий).
10 лютого вночі очікується невеликий дощ зі снігом, вдень без істотних опадів. Вночі та вранці місцями слабка ожеледь, місцями ожеледиця. Вночі та першій половині дня туман. Вітер південно-східний, 7-12 м/с. Температура повітря ночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 7-12° тепла.
У патрульній поліції Херсонської області закликали водіїв бути обережними, дотримуватися безпечної швидкості та дистанції, уникати різких маневрувань.