На одну вакансію претендувало 17 херсонців, – обласний центр зайнятості населення

19 Лютого 2021, 13:31

У січні поточного року незайняті мешканці Херсонщини активно шукали роботу: послугами обласної служби зайнятості скористалося 16,4 тисячі безробітних громадян.

Про це свідчать статистичні дані, оприлюднені Херсонським обласним центром зайнятості.

Натомість в області зменшилася потреба в робочій силі: у січні до служби зайнятості надійшло понад 1400 вакансій, що на 30% менше минулорічного показника. У середньому по Херсонській області на 01 лютого на одну вакансію претендувало 17 осіб, які шукали роботу.

За словами керівника обласної служби зайнятості чисельність безробітних, які отримували допомогу по безробіттю, становила 14,7 тисяч осіб, що на 36% більше минулорічного показника. Видатки на виплату допомоги по безробіттю склали 39,2 млн грн. Наразі послугами служби зайнятості користуються 15,2 тисячі зареєстрованих безробітних.

Протягом січня поточного року 406 громадян забезпечені роботою за допомогою обласної служби зайнятості.

Відповідно до реальних потреб ринку праці, професійне навчання за направленням обласної служби зайнятості з початку року проходили 244 безробітні, які навчались на замовлення роботодавців.

Роботодавці області отримали компенсацію фактичних витрат в розмірі ЄСВ на загальнодержавне соціальне страхування за 17 безробітних, які були працевлаштовані на новостворені робочі місця.

Наразі забезпечено можливість подання заяв про надання статусу безробітного й допомоги з безробіття дистанційно через онлайн-портал державних послуг «Дія».