На Херсонщину насувається негода

11 Лютого 2021, 23:34

У зв’язку з переміщенням південного циклону 12 лютого в Херсонській області очікується ускладнення погодних умов: вночі та вранці дощ з переходом у мокрий сніг, ожеледь, вдень мокрий сніг та сніг.

Про це повідомили в Херсонському обласному центрі з гідрометеорології.

Вночі та вранці ожеледь, налипання мокрого снігу, вдень місцями хуртовини. Вранці та вдень пориви вітру 15-20 м/с. Ожеледиця. (І рівень небезпечності-жовтий).

У патрульній поліції Херсонської області порадили утриматися від поїздок власним автотранспортом та подорожей на значні відстані.

Водночас у Головному управлінні ДСНС України у Херсонській області попередили про несприятливі погодні умови на акваторіях Чорного та Азовського морей.

12 лютого на акваторіях Чорного моря (крім східної частини) та Азовського моря пориви вітру 25-28 м/с; висота хвиль на Чорному морі 30-50 дм, на Азовському 15-20 дм; у північно-західній частині Чорного моря швидке обледеніння суден (ІІ рівень небезпечності, помаранчевий).

За прогнозами синоптиків, 13-18 лютого очікується подальше зниження температури до 10-15° морозу.

Ускладнення погодних умов відповідає І рівню небезпечності (жовтий).
Такі погодні умови можуть привести до перебоїв електропостачання, порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, роботи авіації та автотранспорту, завдати шкоди сільському господарству.