Херсонська адміністрація пропонує інвесторам 600 га землі для створення елітного курорту

25 Лютого 2021, 07:58

У Херсонській обласній державній адміністрації пропонують інвесторам масштабний туристично-курортний проєкт «La Perla Azzurra».

Про це розповів т.в.о. голови ХОДА Сергій Козир на своїй сторінці у Фейсбуці.

“Проєкт передбачає будівництво сучасних готельних комплексів, апартаментів, котеджів, торговельно-розважальних центрів, аквапарків, дельфінаріїв, яхт-клубів уздовж узбережжя Чорного моря на площі майже 600 га. Він розрахований на цілорічне функціонування з наданням бальнеологічних та лікувальних послуг”, – зазначив він.

Наразі уже розроблено містобудівну документацію. Отримано необхідні висновки з оцінки впливу на довкілля, експертний висновок з розгляду проєктної документації, дозвіл на виконання будівельних робіт в частині намиву території та підготовлено матеріали інженерно-геологічних вишукувань. Під забудову інвесторам пропонують 17 земельних ділянок.

Проєкт “La Perla Azzurra” Сергій Козир представив на спеціальній сесії Всеукраїнського Форуму “Україна 30. Інфраструктура”. Цей проект нещодавно внесений Кабміном до переліку пріоритетних інвестиційних проєктів.

У форумі взяли участь президент України Володимир Зеленський, експерти, громадські діячі та міжнародні організації.