Херсонщина підготувалась до негоди: створили обласний штаб, готові до розгортання пункти обігріву

12 Лютого 2021, 11:55

На Херсонщині з метою оперативного реагування на можливі надзвичайні ситуації, викликані негодою, на базі Департаменту з питань цивільного захисту та оборонної роботи облдержадміністрації цілодобово функціонуватиме обласний штаб. Такі ж штаби працюватимуть і на районному рівні.

Про це повідомили в обласній адміністрації.

На території області приведені в готовність наявна спецтехніка, а також аварійні бригади об’єктів критичної інфраструктури. Також готові до розгортання 163 стаціонарних пункти обігріву.

На випадок складної ситуації на автомобільних шляхах Херсонщини Головне управління ДСНС України в області забезпечить готовність техніки підвищеної прохідності для використання в якості тягачів.

За даними ХОДА, станом на 10:00 дороги області на всі напрямки відкриті. Обмеження руху транспорту немає.

У свою чергу, в Головному управлінні ДСНС у Херсонській області закликали всіх власників автотранспорту при погіршенні погодних умов при можливості утриматися від поїздок.

“При нагальній потребі виїзду в період погіршення погодних умов рекомендуємо мати з собою запас пального, засоби зв’язку, теплі речі, аптечку, гарячі напої. А також, вирушаючи в дорогу, переконатись у справності транспортних засобів. Водіям великовантажних транспортних засобів мати в наявності протиожеледні засоби (ланцюги), противідкатні упори та лопати”, – наголосили рятувальники.

Перечекати негоду вдома порадили і в патрульній поліції Херсонщини.

Наразі рух дорогами Херсона та області не обмежено, однак такі рішення прийматимуться відповідно до обстановки, – проінформували патрульні.

У разі виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних з ускладненням дорожнього руху на дорогах державного значення, звертайтесь до чергових диспетчерів служб в областях: https://bit.ly/3aAKPJs.

Херсонська область – (0552) 36-77-88, (0552) 36-77-66, +38 (55) 236 67 27.
Для отримання інформації про стан проїзду автошляхами та оперативного реагування на надзвичайні ситуації громадяни можуть скористатися цілодобовою гарячою лінією Укравтодору: (044) 287–11–40.
За прогнозами Херсонського обласного центру з гідрометеорології, вранці та вдень 12 лютого в області можливі пориви вітру 15-20 м/с. Ожеледиця. (І рівень небезпечності-жовтий).

13-18 лютого очікується подальше зниження температури до 10-15° морозу.

Такі погодні умови можуть привести до перебоїв електропостачання, порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, роботи служб комунального господарства, будівельної галузі, роботи авіації та автотранспорту, завдати шкоди сільському господарству.