Генічанин віддав 21 тисячу гривень, а товар так і не отримав

03 Лютого 2021, 10:36

 Житель Генічеського району став черговою жертвою шахраїв: замовивши кахельну плитку в Інтернеті, він віддав 21 тисячу гривень, але товар досі не отримав.

Як повідомили у відділі комунікації поліції Херсонської області, за цим фактом наразі проводиться перевірка.

В Генічеський відділ поліції звернувся 31-річний чоловік. Він розповів, що хотів замовити кахельну плитку через один з Інтернет-сайтів.

Заявник заплатив за товар 21 тисячу гривень, але замовлення так і не отримав та не може зв’язатись з продавцем.

У поліції Херсонщини не одноразово зверталися до громадян: щоб не стати жертвою шахраїв будьте обачними, коли замовляєте товар через Інтернет. Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки.

Минулого року стартувала онлайн-гра «Здолай шахрая!» для підвищення обізнанності громадян щодо правил безпечного користування платіжними інструментами та сервісами.

Онлайн-гра «Здолай шахрая!» – це гра-симуляція, де гравці потрапляють у змодельовані ситуації різних видів платіжного шахрайства та отримують інформацію про наслідки прийнятих ними рішень і поради щодо виявлення шахрайства та дієвих засобів захисту  у кожній ситуації. Клацнувши на картку з зображенням монстра-шахрая, гравець проходить одну схему платіжного шахрайства та дізнається про її ознаки й методи захисту.

Як повідомлялось, нещодавно на Херсонщині кіберполіцейські викрили сестер-шахрайок, які ошукали громадян під виглядом ворожіння.

Двоє сестер створили сторінку у соціальній мережі по наданню платних послуг зі зняття порчі та діагностиці захворювань. Вони обіцяли клієнтам лише по фото вилікувати хвороби онлайн, зняти порчу, налагодити родинні стосунки та багато іншого. Шахрайки діяли викючно онлайн, особисто з клієнтами не зустрічалися, спілкувалися лише у переписці. Один сеанс зняття порчі коштував від 1800 гривень. Після надсилання фото хворого та переказу грошей за послуги, зловмисниці блокували клієнтів.
Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.3 ст.190 «Шахрайство» Кримінального кодексу України (карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років).