Генічанку ошукали кібер-злочинці: виманили три тисячі гривень

21 Лютого 2021, 16:36

50-річна мешканка селища Рикове відправила передоплату за диван, який пригледіла в інтернеті, але товар так і не отримала. Тепер справою займається  Генічеський районний відділ поліції.

За інформацією правоохоронців, жінка знайшла оголошення про продаж дивану в одній із соціальних Інтернет-мереж.

Заявниця відправила продавцю передоплату три тисячі гривень, але свій товар жінка так і не отримала.

Як повідомили в Херсонському главку Нацполіції, чи не щодня в поліцію Херсонщини звертаються мешканці області, яких ошукали продавці-шахраї у мережі Інтернет.

Наприклад, у лютому у відділення поліції Голої Пристані надійшла заява від 36-річної мешканки села Облої. Жінка розповіла, що на одному з сайтів-оголошень в мережі Інтернет замовила для худоби сіно. Вона обговорила з продавцем доставку товару, після чого перевела на рахунок останнього близько 14 тисяч гривень, але замовлений товар так і не отримала.
Так само на гачок шахраїв потрапили мешканці Горностаївської та Виноградівської територіальних громад. Оголошення про продаж замовлених товарів вони також знайшли у мережі Інтеренет. Мешканець села Заводівка зробив передоплату зловмисникам на суму майже 10 тисяч гривень, замовляючи у своє господарство худобу. А мешканка с. Виноградове перерахувала близько 12 тисяч гривень передоплати аферистам, які продавали неіснуючий автомобіль «Нива».
“Здійснюйте покупки на сайтах, які зарекомендували себе з позитивного боку, мають добрі відгуки ваших знайомих та не викликають сумнівів. Домовляйтесь про придбання товару на умовах відправки поштою накладеним платежем. Здійснюйте оплату за товар тільки після його перевірки. Якщо ви купуєте в Інтернеті автомобіль – переконайтесь у його наявності і відвезіть гроші особисто. У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102»”, – вчергове звертаються поліціянти Херсонщини до жителів області.
Правоохоронці радять громадянам, щоб не стати жертвою шахраїв бути обачними при замовленні товарів через Інтернет.