Генічан запрошують взяти участь навчальному онлайн-курсі із соціального підприємництва

28 Лютого 2021, 15:49

Проєкт USAID організовує навчальний онлайн-курс із соціального підприємництва для представників громадських організацій, що діють на території Донецької, Луганської, півдні Запорізької областей, а також місті Генічеськ, які працюють з уразливими категоріями населення.

Про це йдеться в повідомленні проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України».

Навчальний курс безкоштовно проводитиметься на платформі ZOOM з 17 березня по 22 травня.

Реєстрація на курс відкрита до 05 березня включно. Щоб подати заявку на участь у тренінговій програмі, переходьте за посиланням.

Представники громадських організацій, що подадуть заявки, будуть запрошені взяти участь в одноденному онлайн хакатоні – одноденному заході, під час якого учасники зможуть перевірити свою бізнес-ідею на життєздатність. Хакатон відбудеться 10 березня на онлайн платформі ZOOM.

За результатами онлайн хакатону будуть відібрані 30 учасників, які візьмуть участь у навчальному онлайн-курсі. Основний критерій відбору – наявність життєздатної бізнес-ідеї.

Навчальний курс з соціального підприємництва включатиме 9 онлайн занять та охопить наступні тематичні блоки:

  • Дизайн бізнес-ідеї на основі підходу, орієнтованого на людину
  • Визначення місії та вирішення соціальних питань
  • Бізнес-план
  • Візуалізація ідеї
  • Прототип та тестування ідеї соціального бізнесу
  • Створення власного професійного каналу продажів
  • Дорожня карта впровадження соціального підприємництва
  • Соціальний вплив
  • Робота в Інтернеті та створення мережі.

З усіма деталями набору на навчання можна ознайомитись за посиланням.

Як повідомлялось, нещодавно проєкт USAID “Економічна підтримка Східної України” підписав меморандум про співпрацю з Кирилівською селищною радою до 31 липня 2024 року. Проєкт USAID допоможе розвивати туризм у Кирилівці через надання консультаційної підтримки, залучення інвестицій в інфраструктуру, інформаційні кампанії.

Під час проведення навчання та зустрічей в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» готельєри та ресторатори Генічеського району Херсонщини об’єдналися в асоціацію для спільного зростання і розвитку туристичної сфери регіону.

Нагадаємо, соціальне підприємство – це організація, незалежно від організаційно-правової форми, яка вирішуює соціальні проблеми, працевлаштовує соціально вразливі групи населення, а також частину прибутку віддаає на реалізацію соціальних ініціатив.