Добудову клініки Козявкіна на Арабатській Стрілці хочуть включити до «Великого будівництва»

26 Лютого 2021, 05:24

Будівництво клініки для реабілітації пацієнтів із хронічною неврологічною патологією за методикою Володимира Козявкіна на Арабатській Стрілці пропонують внести до переліку об’єктів «Великого будівництва». Для запуску проєкту необхідні додаткові інвестиції в обсязі 11,3 мільйонів доларів. 

Таку позицію висловив т.в.о. голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир.

Він презентував проєкт багатофункціональний реабілітаційний центр «InterMedicalEcoCity» на Арабатській Стрілці під час спеціальної сесії Всеукраїнського Форуму «Україна 30. Інфраструктура».

“Аби втілити цей проєкт необхідна підтримка центральних органів влади та включення міжнародного реабілітаційного містечка «InterMedicalEcoCity» до програми «Велике будівництво», що дасть змогу отримати фінансування та залучити необхідні інвестиції в ключові інфраструктурні проєкти області”, – зазначив він.

Станом на сьогодні, за даними ХОДА, вже майже завершена перша черга об’єкту. Побудовано головний корпус бальнеологічного комплексу, їдальня, будівлі артезіанських свердловин №1,2,3, будівля комплексу очисних споруд. Все це забезпечено електроенергією, газом, водою, каналізацією, проведено оптоволоконну лінію передач даних. Проте не завершено будівництво очисних споруд. Та й для його запуску потрібні додаткові інвестиції в обсязі 11,3 млн дол.

“Загалом, реабілітаційний комплекс зможе приймати на лікування, реабілітацію та оздоровлення до 500 пацієнтів щодня та дозволить створити понад 1000 робочих місць. Тож, це справді дуже важливий стратегічний проєкт, який ми просто зобов’язані реалізувати”, – переконаний Сергій Козир.

Як повідомлялось, під час форуму Сергій Козир також презентував масштабний туристично-курортний проєкт «La Perla Azzurra», який передбачає будівництво сучасних готельних комплексів, апартаментів, котеджів, торговельно-розважальних центрів, аквапарків, дельфінаріїв, яхт-клубів уздовж узбережжя Чорного моря на площі майже 600 га. Він розрахований на цілорічне функціонування з наданням бальнеологічних та лікувальних послуг.

“Велике будівництво” – неформальна программа президента Володимира Зеленського, що включає в себе ремонт та будівництво об’єктів соціальної сфери та інфраструктури, як розпочатих раніше, так і абсолютно нових.

Про добудову так званої клініки Козявкіна і запуск реабілітаційного містечка «InterMedicalEcoCity» говорили ще за страрої влади декілька років тому. Тоді ж хотіли виділити бюджетну підтримку реалізації проєкту та законодавчо це закріпити через законопроєкт «Про розвиток лікувально-реабілітаційної медицини на основі системи інтенсивної нейрофізіологічної реабілітації за методом Козявкіна», який так і не був ухвалений.