До Криму запустили 20-метровий прапор України та листівки для кримчан (відео)

28 Лютого 2021, 18:51

На КПВВ “Каланчак” на адмінмежі з незаконно анексованим Кримом активісти підняли у небо 20-метровий прапор України. Акцію присвятили Дню спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Про це у Фейсбуці повідомляють учасники акції “Прапор у небо”.

“Ми будемо боротися доти, доки Крим не буде вільний”, – наголосив колишній політв′язень Ісмаїл Рамазанов.

Учасники акції зазначили, що це саме той прапор, який був у Кримському домі та у Верховній Раді, на якому свої звернення написало багато відомих людей, волонтерів, активістів.

Прапор запустили разом з повітряними кульками у бік тимчасово окупованої території, потім відправили також пакунок з листівками.

“Крим – це Україна!”, – скандували присутні.

Як повідомлялось, у Генічеському районі Херсонщини біля адмінмежі з окупованим Кримом 26 лютого кримськотатарські та українські активісти провели автопробіг і пішу ходу до КПВВ «Чонгар», присвячені Дню спротиву російській окупації АРК і Севастополя.

Того ж дня близько двох сотень активістів зібрались на головній площі міста Херсона, щоб відзначити День кримського спротиву російській окупації. Акція супроводжувалась показовою стратою опудала президента РФ Володимира Путіна та спаленням російського триколору у формі “матрьошки”.

Нагадаємо:

  • 26 лютого 2014 року біля кримського парламенту відбулися два мітинги – за збереження територіальної цілісності України, організований Меджлісом кримськотатарського народу, і сепаратистський мітинг прихильників «Русского единства». Організаторами заходів виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксенов. Тоді в результаті тисняви і сутичок двоє людей загинули.
  • 27 лютого 2014 року будівлі ВР і Радміну АРК були захоплені озброєними російськими спецназівцями без розпізнавальних знаків. В цей же день над будівлями були підняті російські прапори. Також перекинуті з Росії військові без розпізнавальних знаків окупували весь Крим, поставивши блокпости на в’їздах і зайнявши аеропорт.
  • 16 березня 2014 року в Криму і Севастополі пройшов незаконний «референдум», за результатами якого 96,77% виборців республіки і 95,6% виборців Севастополя нібито проголосували за приєднання Криму до Росії.