Біля адмінмежі проведуть автопробіг і пішу ходу до Дня спротиву російській окупації Криму і Севастополя

23 Лютого 2021, 18:03

У Генічеському районі Херсонщини, що межує з тимчасово окупованим Кримом, готують заходи, присвячені Дню спротиву російській окупації АРК і Севастополя.

Про це сайту IPC-Генічеськ повідомила заступниця голови Генічеської районної державної адміністрації Гульнара Бекірова.

У п’ятницю, 26 лютого, біля адмінмежі з незаконно анексованим Кримом проведуть автопробіг і пішу ходу до КПВВ «Чонгар».

Виїзд учасників о 9.30 год. від будівлі Генічеської районної ради (м. Генічеськ, вул. Центральна, 5), з траси Харків – Сімферополь від стели «Дружби народів» о 10.00 год., з посту «Азов» о 10.10 год.

Об 11.00 на КПВВ «Чонгар» відбудеться церемонія підняття Державного Прапору України та кримськотатарського прапору.

В районній адміністрації готують низку заходів. Зокрема, до Дня спротиву також проведуть засідання за «круглим столом» на тему: «7 років окупації Криму – спротив триває» з представниками влади та громадськості району.

Буде організований показ фільму режисера Нарімана Алієва «Додому» з нагоди 7-ї річниці тимчасової окупації півострова.

У закладах культури, бібліотеках району, бібліотеках закладів освіти, музеях інформаційно-просвітницьких організують заходи, відкриття експозицій, книжкових виставок, переглядів літератури, документальних фільмів, що висвітлюють події, які відбувалися 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України.

У закладах освіти району пройдуть заходи виховного та освітнього характеру, у тому числі виготовлення малюнків, тематичних плакатів під гаслом «Крим – це Україна», фотоматеріалів політичних в’язнів – активістів спротиву, присвячених Дню початку кримського спротиву, присвячені подіям, які відбувалися 26 лютого 2014 року в місті Сімферополі на підтримку територіальної цілісності України за участю громадян, які відстоювали територіальну цілісність України (політв’язнів та ін. ).

У музеях району організують заходи для учнівської молоді на базі новостворених та оновлених тематичних виставок.

Крім того, планують розробити і встановити тематичний білборд на території КПВВ «Чонгар».

Також в районі пройдуть панахиди та молебень за єдність України.

Нагадаємо: