Більше 200 жителів Херсонщини оштрафували за порушення маскового режиму

15 Лютого 2021, 14:39

За минулий тиждень поліцейські Херсонщини склали 232 адміністративні матеріали за ігнорування санітарно-протиепідемічних правил карантину. У тому числі поліцейські винесли громадянам 215 постанов на місці за перебування в громадських будівлях та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту.

Про це повідомили в Херсонському главку Нацполіції.
За словами заступника начальника обласного главку поліції Дениса Захарченка, протягом останніх семи днів поліцейські Херсонщини склали 232 адміністративні матеріали за порушення карантинних вимог, з яких 17 протоколів за ч.1 ст.44-3 КУпАП, за шо передбачено мінімальний штраф у сумі 17 тисяч гривень.

Загалом від початку запровадження карантинних обмежень поліцейські Херсонщини склали 6692 адміністративні матеріали за ст. 44-3 КУпАП (порушення правил щодо карантину людей).
Задля запобігання розповсюдження вірусу COVID-19 правоохоронці продовжують проводити відпрацювання громадських будівель, закладів харчування та пасажирського транспорту. Під час рейдів поліцейські також проводять з громадянами роз’яснювальну роботу щодо важливості неухильного дотримання карантинних обмежень.
Як повідомлялося, за минулу добу на Херсонщині зафіксовали 31 новий лабораторно підтверджений випадок захворювання на COVID-19.

З 25 січня в Україні припинив дію посилений карантин. Уся країна повернулась до тих карантинних обмежень, які діяли в грудні минулого року.

Нагадаємо, за перебування в громадських будівлях та транспорті без вдягнутих засобів індивідуального захисту, за що згідно ч.2 ст. 44-3 КУпАП передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 гривень.