Асканійська громада отримала швидку з апаратом штучної вентиляції легень

24 Лютого 2021, 17:06

У рамках програми «Надання медичної допомоги хворим на COVID-19» Херсонський обласний територіальний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф передав територіальній громаді Асканія-Нова автомобіль класу С «Fiat Ducato» для надання екстреної медичної допомоги жителям громади.

Про це повідомили селищній раді Асканія-Нова.

Автомобіль обладнаний всім необхідним сучасним обладнанням: апаратом штучної вентиляції легень, аспіратором транспортним(відсмоктувач), засобами моніторингу та реанімаційних заходів, моніторингом тиску, дефібрилятором-монітором, капнографом, інфузійним пристроєм, вакуумними шинами та матрацом, пристроєм іммобілізації шийного відділу хребта, глюкометром, інгалятором портативним та іншим медичним обладнанням для надання екстренної медичної допомоги.

 За даними обласної адміністрації, Херсонщина отримає незабаром 1300 доз вакцини Covishield індійського виробництва. Ця вакцина вакцину – спільна розробка Оксфордського університету і британсько-шведської компанії AstraZeneca.

Нагадаємо, в Херсонській області сформовані 11 мобільних бригад і обладнані 129 стаціонарних пунктів для проведення вакцинації.