Антон Кориневич про деокупацію Криму, сподівання на Кримську платформу і завдання влади на 2021 рік

23 Лютого 2021, 22:05

«Питання національної безпеки» з Валентиною Самар (проект Центру журналістських розслідувань, ефір ТРК Чорноморська), випуск від 23 лютого 2021 року.

Цими днями виповнюється 7 річниця початку окупації АР Крим і Севастополя Російською Федерацією. І кожен лютневий день – це нагадування не лише про віроломство путінської Росії, а й про те, що ми могли, але не зробили для зупинки агресора.

Сьогодні, 23 лютого, – це той день, який не дуже люблять згадувати, бо українська влада проспала захоплення влади у Севастополі.

26 лютого в Україні встановлений на державному рівні як День спротиву окупації Криму. У цей день 2014 року кількатисячний проукраїнський мітинг, організований Меджлісом кримськотатарського народу, попри спротив проросійських партійців Русского єдінства, козачків і десанту з Севастополя, зірвав кремлівський план проведення сесії ВР Криму з референдумом у порядку денному.

І Росії довелось перейти до силового сценарію – захоплення спецпризначенцями урядових будівель автономії і блокування півострова на межі з Херсонщиною.

Які кроки зробила і не зробила влада України після окупації своєї території Росією, які з проблем мешканців Криму будуть вирішені у 8 рік окупації Криму і Севастополя, чи маємо шанс на створення міжнародного майданчика для деокупації півострова і чи буде таким Кримська платформа.

Ці питання ЦЖР адресує Антону Кориневичу, постійному представнику президента України в АРК.