З першого лютого стартує онлайн-семінар “Генічеськ-Скадовськ-2030”

30 Січня 2021, 16:38

З понеділка, 01 лютого розпочинається тижневий онлайн-семінар “Генічеськ-Скадовськ-2030” в рамках проекту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку» та платформи #COURBANISM2030.

Як повідомляють організатори, кожного дня у соцмережах будуть анонсувати посилання, за яким можна долучитися до подій семінару.

У понеділок експертні думки стосовно проєктних пропозицій, розроблених командами з Генічеська та Скадовська щодо облаштування міського простору, висловлюватимуть спеціалістка із залучення інвестицій, архітектор краєзнавець, геоморфолог, урбогеограф, архітектор-урбаніст, соціолог та еколог.

Для того, щоб взяти участь у першому дні онлайн-семінару на тему “інформаційний відбиток міста. Моделі майбтунього” долучайтесь до Zoom-конференції за посиланням:

Ідентифікатор конференції: 891 2542 8752
Код доступу: 915694
Проєкт «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку» організовують Urban Re-Public в партнерстві з AMA group за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).
У Генічеську були обрані такі теми:
  • реновація проблемних пустельних і підтоплювальних територій навколо протоки Тонкої (https://www.facebook.com/…/permalink/862603494307461/– більш детально).
  • реновація затампованої свердловини на північно-східній околиці міста;
  • проблемні квартали індивідуальної забудови біля берега моря з потенційно цінною землею.
«Скадовські» проекти здебільшого присвячені розбудові прибережної зони і території порту, який з кожним роком посилює проблеми курортного сектору. Вже на початковому етапі – це серйозні, достатньо деталізовані концепції, в яких є раціональне зерно. Все зайве облетить в процесі шліфування. Один з них вже спровокував жваве обговорення, де зійшлися різні погляди на «реабілітацію Скадовського моря» https://www.facebook.com/…/permalink/1353365744997681/

Детальніше про онлайн-семінар та інші активності проєкту можна дізнатися у Фейсбук-групах

Скадовськ:

https://www.facebook.com/groups/courbanskad2030/

Генічеськ:

https://www.facebook.com/groups/courbangenichesk2030/

Міста Генічеськ і Скадовськ обрані для реалізації проєкту «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку». У Генічеську й Скадовську провели зустрічі з мерами й активістами, проводи польові дослідження, презентації. Завдання проєкту – дослідження урбаністичного потенціалу цих міст, переосмислення їхнього розвитку та дотичних до них територій та розробка альтернативних сценаріїв просторових трансформацій, які дадуть поштовх до якісних екологічних, соціально-економічних і соціально-культурних змін.

Про співпрацю Генічеська з Проєктом «Південне узбережжя України: від дослідження до розвитку» також йшлося під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.