В Олешківській громаді придумали, як не залишити без зарплати працівників колишніх сільрад

07 Січня 2021, 12:16

Депутати Олешківської міської ради прийняли до комунальної власності об’єкти соціальної сфери, а також створили центр культури та дозвілля, аби не залишити без зарплати працівників цієї сфери із числа колишніх сільрад.
Про це повідомили в Херсонському регіональному відділенні Асоціації міст України, членом якої є Олешківська громада.

Таке рішення було прийнято на позачерговій сесії міської ради.
“Важко переоцінити важливість прийнятих рішень – вони потребували негайного реагування, бо йшлося про долю комунальних установ, зарплату працівників бюджетної сфери й надання освітніх послуг”, – зазначили у відділенні АМУ.
Так, міськрада увійшла до складу засновників та прийняла до комунальної власності територіальної громади юридичні особи та майно 12 шкіл, 6 закладів позашкільної освіти, три сільських дитсадків та центру первинної медсандопомоги.
Нагадаємо:
В Україні відбувається реорганізація адміністративного устрою, передача від районів, що ліквідувалися, клубів, лікарень, спортивних шкіл тощо до комунальної власності місцевих рад, сформованих за результатми виборів 25 жовтня.
Програма DOBRE у співпраці з незалежними експертами у 2018-2020 роках проводила роботу з покращення управління активами комунальної власності у громадах. Після врахування практичного досвіду 75 громад експерти програми розробили посібник з метою підсилення знань та навичок посадових осіб та депутатів місцевих рад з питань управління майном територіальних громад.
Асоціація міст України розробила практичний посібник для громад, який має допомогти новоствореним територіальним громадам зробити перші кроки та ефективно працювати.