У жителя Новотроїцької громади знайшли гранату і кастет

29 Січня 2021, 18:13

На Херсонщині поліцейські вилучили гранату та кастет у місцевого мешканця одного з сіл Новотроїцької громади.

Про це повідомили в поліції Херсонщини.
Під час відпрацювання виклику правоохоронці виявили у чоловіка корпус гранати, запал до неї та кастет. Наразі виявлені предмети вилучені, відкрите кримінальне провадження.
Повідомлення до поліції надійшло від пішохода, який пояснив, що на одній з вулиць бачив чоловіка, який керував мопедом з порушеннями Правил дорожнього руху. На місці події поліцейські зупинили водія мопеда та зрозуміли, що він знаходиться в стані алкогольного сп’яніння. В ході розмови з правоохоронцями чоловік нервував і тримав руки у кишенях. Поліцейські прийняли рішення провести поверхневий огляд речей чоловіка, під час якого виявили корпус гранати, запал від неї та кастет.
33-річний місцевий житель пояснив, що місяць тому знайшов боєприпас в лісосмузі та хотів використати його для глушіння риби. Предмети вилучено та направлено на дослідження.
Поліцейські склали на чоловіка адміністративний протокол передбачений ст.130 Кодексу України про адміністративні правопорушення за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» (карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років). Досудове розслідування триває.
Під час санкціонованого обшуку у домоволодінні місцевого мешканця вилучили патрони, корпус ручної гранати РГД-5 та бойовий підривач типу УЗРГМ.
Громадянин пояснив поліцейським, що знайшов згорток з боєприпасами ще два роки тому теж у лісосмузі, але поблизу смт Чаплинка.