У Скадовську придбали житло для родини переселенців

18 Січня 2021, 10:20

Одна з чотирьох родин внутрішньо переміщених осіб, які перебувають на обліку у міській раді, отримає житло у тимчасове користування.

Про це йдеться на сайті Скадовської міської ради.

Скадовська міська рада придбала трикімнатну квартиру за рахунок відповідної субвенції з держаного бюджету в розмірі 378 тисяч гривень та коштів міського бюджету в розмірі 181.2 тисяч грн. Квартиру передадуть на баланс КП “Водне господарство”.

Наразі на обліку міської ради перебуває 4 родини з числа внутрішньо переміщених осіб, які зазнали негативного впливу внаслідок збройного конфлікту на сході України. Надалі комісія з обліку внутрішньо переміщених осіб та надання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщеним особам при виконавчому комітету Скадовської міської ради встановить пріоритетність надання тимчасового житла за бальною системою оцінювання потреб у житлі  родин, які перебувають на обліку міської ради.

Нагадаємо, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні 9 жовтня, розподілив субвенції з державного бюджету більше 4 мільйонів гривень для придбання житла внутрішньо-переміщеним особам (ВПО).  Ще 1,7 мільйона гривень виділять на це місцеві бюджети.

За ці кошти планується придбати 23 квартири та 8 будинків для тимчасового проживання 90 ВПО, у населених пунктах:

  • Луганської областi: Вiйськово-цивiльна адміністрація м. Золоте та села Катеринiвка;
  • Харківської області: Олексіївська сільська рада;
  • Донецької області: Шахівська сільська рада, Сіверська міська рада, Лиманська міська рада, Іллінівська сільська рада;
  • Харківської області: Близнюківська селищна рада;
  • Херсонської області: Скадовська міська рада;
  • Житомирської області: Овруцька міська рада;
  • Полтавської області: Оржицька сільська рада;
  • Чернігівської області: Городнянська міська рада.

Хто отримає право на проживання визначає комісія з розподілу та надання житлових приміщень для тимчасового проживання ВПО. Така комісія діє при міськраді з 03 листопада 2020 року. Комісія розглядає кожну заявку індивідуально та оцінює по спеціальній системі нарахування балів, щоб житло отримали в першу чергу ті родини, які найбільше цього потребують.