У Музиківській громаді створили сучасний простір, щоб і сільгосппродукцію реалізовувати, і цікаво проводити час

07 Січня 2021, 17:15

У Музиківській громаді створили сучасний простір, який слугуватиме не просто місцем для продажів, а й місцем для збору громадян з розвинутою інфраструктурою.
Про це повідомляється на сторінці Музиківської ОТГ у Фейсбуці, передає сайт IPC-Генічеськ.
“Протягом останніх років в с.Музиківка гостро стояло питання щодо організації спеціального місця для реалізації сільгосппродукції та місця, де мешканці громади могли б проводити спільно час, заходи, організовувати дозвілля молоді та дітей… Дякуємо Програмі DOBRE за експертну підтримку та можливість реалізувати давню мрію!”, – зазначили в громаді.

Завдяки співпраці сільської ради з Програмою USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) та реалізації проекту «Створення інфраструктури торгівлі та громадського простору на базі ринку в с.Музиківка» у 2020 році таке місце з’явилося.

Від Програми DOBRE отримали матеріали та послуги на суму 1785149,00 грн. За ці кошти виконано асфальтове покриття, придбано спортивне обладнання та ін.
З місцевого бюджету на реалізацію даного проекту виділено 552571,90 грн, з яких 295624,8 грн використано на облаштування покриття території з асфальтобетонної суміші ще у 2017 році. А в 2020 році за 256947,1 грн було придбано додаткові прилавки, встановлено огорожу, змонтовано освітлення та виконано інші роботи.

10 громад Херсонської області працюють за програмою DOBRE. Бюджет програми DOBRE складає 50 мільйонів доларів США.

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це п’ятирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Комьюнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма спрямована на посилення місцевого самоврядування та створення кращих умов для розвитку ОТГ, підвищення рівня залученості громадян до прийняття рішень та забезпечення підзвітності та прозорості в громадському управлінні. З 2016 року програма USAID DOBRE підтримала 75 громад в 7 цільових областях: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській та Тернопільській.  З червня 2020 Програма розпочало свою роботу ще в трьох областях: Запорізькій, Чернівецькій, та Чернігівській.