У Генічеській громаді триває передача майна комунальних закладів

19 Січня 2021, 15:54

ілюстраційна світлина: Генічеська міська рада до війни

Найбільша кількість питань чергової сесії Генічеської міської ради стосувалася передачі коммунального майна закладів культури, освіти і медицини, зміни їхніх назв, засновників та статутів.

Про це розповів Генічеській міський голова Олександр Тулупов під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

“Створили комунальні підприємства, іде передача дошкільних, шкільних закладів, потім іде прийом-передача комунального майна. Наше завдання зараз, щоб усі вчителі й лікарі отримали заробітню плату вчасно”, – прокоментував він.

Також депутати проголосували за те, щоб направити звернення до Кабміну із закликом не підвищувати тарифи для населення за оплату житлово-комунальних послуг.

Нагадаємо, Генічеська міська територіальна громада об’єднала всі населені пункти Генічеського району в його старих межах.

Генічеська міська територіальна громада є членом Асоціації міст України на Херсонщині. Після місцевих виборів територіальна громада у відповідності до Перспективного плану формування територій громад області об`єднала 20 місцевих рад, утворивши ТГ за принципом “один район – одна громада”.

На Херсонщині відбувається реорганізація адміністративного устрою, передача від районів, що ліквідувалися, до територіальних громад розгалуженої мережі закладів культури, лікарень, спортивних шкіл та позашкільних закладів.