Туристичні локації Арабатської Стрілки увійшли до топ-місць, куди можна поїхати взимку на Херсонщині

29 Січня 2021, 17:48

Новий курорт Арабатські Терми увійшли до топової п’ятирки місць, куди можна поїхати взимку на Херсонщині.

Про це йдетьс у промо-матеріалах, підготовлених за проєктом TripMustGoOn.

“Напевно, ви вже не раз замислювались, куди поїхати взимку в Україні, і частіше за все уявляли Карпати, катання на лижах, санях, сноуборді, канатній дорозі, бо холодна пора все ж асоціюється з гірським відпочинком. Проте, що ж робити, якщо ви – не фанат гір, чи просто прагнете чогось нового? Ми покажемо вам Херсон і Херсонську область так, що ви полюбите їх. Тут є можливість не лише плавати у морській воді та отримати ідеальну засмагу влітку, а й здійснити чудову зимову подорож, від якої буде в захваті навіть найвибагливіший турист! Це регіон з унікальними історико-культурними та природними ресурсами”, – зазначають автори.

Також вони наголошують, що зовсім поруч з Арабатськими термами розташовані інші чудові туристичні місця: озеро СивашГліцеринове, Солоне, Рожеве та Зябловське озера.

Серед локацій, які пропонуються як потенційні для зимового відпочинку на Півдні України:

  • Шато Трубецького
  • Арабатські Терми
  • Залізний Порт
  • Гейзер в Херсонській області
  • Олешківські піски

Детальніше з інформацією можна ознайомитись за посиланням.

У міській раді Генічеської територіальної громади, куди тепер входять населені пункти Арабатської Стрілки, повідомляли, що одну з головних природних пам’яток Арабатської Стрілки відобразили в безпрецедентній якості. Сферичні панорами з видами Рожевого озера, зняті з повітря, з деталізацією в 240 мегапікселів тепер доступні в форматі 3D.

Любителі відпочинку на Арабатській Стрілці і всі, хто цікавиться красивими місцями України, зможуть насолодитися захоплюючими видами одного з наймальовничіших місць Херсонщини – Рожевого озера. Завдяки унікальному 3D-туру з надвисокою деталізацією, можна вирушити у віртуальну екскурсію солоною водоймою онлайн. Проєкт реалізований і запущений сайтом Арабатка.UA, який популяризує курорти Арабатської Стрілки і Генічеськ.

Всі панорами Рожевого озера можна переглянути за посиланням https://arabatka.ua/rozovoe-ozero/#3d.

Як повідомлялось, про продовження туристичного проєкту TripMustGoOn розповідав його координатор Павло Білецький під час онлайн-конференції медіа-центру IPC-Генічеськ.

В рамках проєкту, який було продовжено наприкінці минулого року, створили й поширюють контент, де автори розвіюють міф про типовий зимовий туризм та відкривають мальовничий, різноманітний та дивовижний край – Херсонщину.

Також планується, що створені за проєктом відеоекскурсії включать до програми освітніх закладів області.

Проєкт TripMustGoOn реалізується ГО «Центр живої історії «Олешшя», яка є співзасновником Регіональної туристичної організації «Туризм Херсона» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Влітку 2020 року у рамках проєкту було успішно створено “теплий контент” для порталу tripmustgoon.com, Telegram- та Facebook-боти з інформацією для туристів, проведено конкурс сувенірів і створено виставку, яка зараз подорожує регіоном.

В рамках проєкту також реалізована акція “Кавуни-посли Херсонщини”: було розміщено понад 200 тисяч наліпок з унікальними QR-кодами на херсонських кавунах, відсканувавши які жителі інших областей України дізнавалися про туристичні принади області.