Спроба самоспалення під будівлею Держгеокадастру: відкрито провадження за статею про доведення до самогубства

21 Січня 2021, 20:56

Правоохоронці продовжують перевірку інформації щодо спроби самоспалення невідомим чоловіком біля будівлі обласного управління Держгеокадастру. За фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.120 «Доведення до самогубства» Кримінального кодексу України.

Про це повідомили в поліції Херсонської області.

В рамках провадження поліція продовжує проводити слідчі дії для встановлення особи цього чоловіка, свідків акту самоспалення та інших обставин інциденту.

Правоохоронці також зазначили, що і досі будь-яких заяв від потерпілого або інших осіб щодо цього факту до поліції не надходило. З метою перевірки вказаної інформації правоохоронці обдзвонили всі лікарні, але туди не звертався чоловік з термічними опіками. Також поліцейські опитали працівників управління Держгеокадастру, однак, ніхто з них не бачив акту самоспалення невідомим чоловіком та не володіє інформацією про цю подію.

Як раніше повідомлялося, невідомий чоловік здійснив акт самопідпалу біля будівлі обласного управління Держгеокадастру, в поліції повідомляли про здійснення перевірки інформації про це.

За даними видання “Мій Херсон”, цією людиною є мешканець Скадовського району. “Хлопець-сирота таким чином хотів привернути увагу до тотальної корупції кола чиновників на чолі з Олександром Паливодою”, – йшлося в публікації.

Сайт “Мій Херсон” також вказував, що хлопця, який підпалив себе, вдалося врятувати. З опіками різних ступенів важкості його було госпіталізовано медиками. До такого вчинку він вдався через те, що очільник облуправління Держгеокадастру видав наказ, яким нібито відібрав у мешканця Скадовського району ділянку площею 2 га та передав у власність підставній людини.
У свою чергу, очільник Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області Олександр Паливода назвав інциндент “черговою провокацією”, влаштованою нібито противниками земельної реформи з метою завадити роботі управління та його особисто.