Спеціальна робоча група вивчить обставини масової загибелі сірих журавлів на Херсонщині

15 Січня 2021, 22:39

На Херсонщині спеціальна робоча група вивчатиме обставини, які призвели до масової загибелі червонокнижних сірих журавлів на території Біосферного заповідника Асканія-Нова.

Про це повідомив т. в. о. голови Херсонської облдержадміністрації Сергій Козир під час брифінгу 15 січня, передає сайт IPC-Генічеськ.

У робочій групі братимуть участь представники правоохоронних органів, місцевого самоврядування, Держпотребспоживслужби тощо.

За інформацією ХОДА, попередньо встановлено, що понад 200 журавлів загинули через токсичне отруєння, яке призвело до тяжких наслідків.

Також сильнотоксичними виявилися й проби зерна, відібрані на полях поблизу с. Ясна Поляна та смт Асканія-Нова. При дослідженні виявлено неідентифіковану речовину.
Перше засідання робочої групи відбудеться у суботу, 16 січня.
Раніше в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Херсонській області опублікували результати проведення епізоотичного розслідування.
Загибелі інших видів птиці не спостерігалась. Кілька мертвих птахів направили до Одеської регіональної державної лабораторії ветеринарної медицини Держпродспоживслужби для дослідження на хворобу Ньюкасла та високо патогенний грип птиці. Підозри не підтвердились.