Прокуратура наполягає повернути громаді землю вартістю 6,3 мільйонів гривень на узбережжі Азовського моря

29 Січня 2021, 14:29

На Херсонщині прокуратура наполягає повернути територіальній громаді землю вартістю 6,3 млн грн на узбережжі Азовського моря.

Про це повідомили в прокуратурі Херсонської області.
За позовом Генічеської місцевої прокуратури судом відкрито провадження у справі щодо розірвання договору оренди та повернення територіальній громаді земельної ділянки рекреаційного призначення площею 10 га вартістю 6,3 млн грн.
Прокуратура з’ясовала, що підприємець отримав в оренду на 49 років земельну ділянку, розташовану на узбережжі Азовського моря в селі Стрілкове Генічеського району для будівництва бази відпочинку. Проте з липня 2019 року орендар перестав виконувати обов’язки передбачені договором щодо сплати коштів за користування землею.
Унаслідок таких дій, до бюджету сільради не надходять значні кошти, а орган місцевого самоврядування позбавлений можливості передати вищевказану землю іншому орендарю на більш вигідних умовах.
Виявлені порушення стали підставою для звернення прокуратури до господарського суду з вимогою розірвання договірних відносин та повернення землі в розпорядження територіальної громади.
Як повідомлялось, минулого року Чаплинський районний суд задовольнив позовну заяву Генічеської місцевої прокуратури про визнання недійсним договору про надання послуг з обробітку земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею майже 42 га вартістю понад один мільйонів гривень та зобов’язав повернути землю навчальному закладу.