Поліцейські зняли з криги групу підлітків, які вийшли покататися на льоду

21 Січня 2021, 21:18

Правоохоронці й рятувальники намагаються запобігати нещасним випадкам на водоймах Херсонщини: проводять бесіди й поширюють інформацію про небезпеку на льоду.

Так, 20 січня під час відпрацювання біля смт Іванівка ювенальні поліцейські побачили на замерзлому ставку чоловіка та двох дітей, які рибалили неподалік від берега.

Правоохоронці підійшли до чоловіка та провели з ним профілактичну бесіду, пояснили, що за плюсової температури повітря крига швидко тане і він з дітьми наражаються на небезпеку. Чоловік дослухався до порад поліцейських і разом зі своїми дітьми покинув територію ставка.

А у с. Степанівка ювенальні поліцейські буквально зняли з криги групу підлітків, які вийшли покататися на льоду. Працівники поліції пояснили неповнолітнім всю небезпеку таких розваг і прослідкували, що хлопці покинули територію водойми.
Того ж дня представники Служби порятунку «101» Корабельного району м. Херсона у супроводі журналістів вирушили на озеро Мідне, де з року в рік збираються сотні любителів зимової риболовлі. Їх завданням було донести до свідомості людей як важливо дбати про власну безпеку і пам’ятати про правила безпеки на водних об’єктах.
Під час рейду рятувальники роз’яснювали жителям правила поведінки яких необхідно дотримуватись на водоймищах у зимовий період, щоб уникнути нещасних випадків.
Ці прості правила повинен пам’ятати кожен:
– не можна перевіряти міцність льоду ударом ноги;
– потрібно обминати ділянки, покриті товстим прошарком снігу –під снігом лід завжди тонший;
– особливу обережність проявляти у місцях зі швидкою течією, джерелами, струмками, теплими стічними водами підприємств та ферм, а також там, де струмок впадає в річку;
– необхідно взяти з собою палицю для того, щоб перевіряти міцність льоду. Якщо після першого удару палицею на ньому з’являється вода, лід пробивається, негайно повернутися на те місце, звідки ви прийшли. Якщо лід недостатньо міцний та у випадку, коли він почав тріщати під ногами, негайно зупинитися і повернутися назад тим же шляхом, роблячи перші кроки без відриву від його поверхні;
– особливо обережно потрібно спускатися з берега: лід може нещільно з’єднуватися із сушею, можливі тріщини, під льодом може бути повітря.
“Пам’ятайте – лише суворе дотримання правил поведінки на льоду допоможе вам уникнути лиха, бережіть своє життя. При надзвичайній ситуації зателефонуйте в службу порятунку 101”, – закликають рятувальники.