Поліцейські з громадськими активістами затримали лісового браконьєра

05 Січня 2021, 19:40

В Олешківському районі Херсонщини громадські активісти зупинили та передали поліцейським браконьєра, який винищував лісосмугу. 
Про це повідомили в поліції Херсонської області.
За інформацією правоохоронців, 31-річний зловмисник встиг спиляти майже 5 кубів акації.
Повідомлення про зловмисника надійшло в поліцію від громадського активіста. Чоловік розповів, що поблизу с. Виноградове з лісосмугидоносились звуки працюючої бензопили. Через деякий час звідти виїхав автомобіль «Ford Transit» і активісти почали його переслідувати. По вул. Таврійській водій мікроавтобуса здійснив дрібне ДТП, зіткнувшись з іншим легковиком. На місце події негайно виїхала слідчо-оперативна група.

Під час огляду транспортного засобу поліцейські з’ясували, що в салоні автомобіля знаходиться близько 2 кубічних метрів свіжоспиляних стовбурів акації та дві бензопили. Жодних дозвільних документів на деревину у чоловіка не було.
Як розповів начальник слідчого відділення Олешківського відділення поліції Віталій Бондар, дільничний разом з активістами вже тиждень стежили за правопорушником. Браконьєром виявився 31-річний мешканець Скадовського району. Також у лісосмузі поліцейські знайшли ще близько 3 кубів стовбурів акації, підготовлених до транспортування.
Автомобіль з деревиною та бензопилами поліцейські вилучили і доставили в районне відділення поліції в якості речових доказів. За цим фактом слідчими в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.246 Кримінального кодексу України «Незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу». Санкція статті передбачає штраф від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.