Податківці списали борги херсонських підприємців на суму понад 46 мільйонів гривень

26 Січня 2021, 20:00

Платникам податків Херсонщини списали податкові борги на загальну суму 46 мільйонів 300 тисяч гривень.

Про це розповів заступник начальника ГУ ДПС у Херсонській області, АР Крим та м.Севастополі Сергій Олефіренко в інтерв’ю виданню «Український південь».

Із загальної суми фізичним особам підприємцям та громадянам списано 45,5 млн гривень, юридичним особам – 800 тисяч гривень податкових боргів.

Станом на початок 2021 року податковий борг за усіма податками і зборами списали 133792 фізичним особам-підприємцям, громадянам та 1068 юридичним особам.

Списання проводили за умови, сума податкового боргу не перевищувала 3 060 гривень із врахуванням штрафних санкції і пені.

Сергій Олефіренко зазначив, що інформацію про списання податкового боргу платник податків може отримати в приватній частині Електронного кабінету (в доступній для перегляду платнику податків інформації про стан розрахунків з податків та зборів буде відображена сума списання із посиланням на Закон №1072).

Раніше законодавчо було збільшено розмір податкового боргу, щодо якого не застосовуються санкції стягнення.

Як повідомляв офіс Президента України, близько пів мільйона отримали від держави одноразову матеріальну допомогу в розмірі 8 тисяч гривень. Загалом перераховано 3,64 мільярда гривень.

За офіційними даними, завдяки інструментам щодо фінансування часткового безробіття вдалося зберегти понад 500 тисяч робочих місць. Тільки остання програма – компенсація до восьми тисяч гривень на кожного робітника, чий робочий час скорочено, охопила майже 160 тисяч працівників.

Нагадаємо, Верховна Рада підтримала законопроєкт уряду про підтримку бізнесу в період карантину через епідемію COVID-19. Ішлось про одноразові виплати для фізичних осіб-підприємців (ФОП) та найманих працівників, діяльність яких потрапляє під заборони через карантин.

Минулого року в Україні діяв адаптивний карантин. Він передбачав індивідуальні заборони для регіонів у залежності від епідемічної ситуації в них.