Півтисячі поліцейських заступили на посилене патрулювання під час Різдвяних свят

06 Січня 2021, 19:21

На Різдвяні свята поліція Херсонщини посилює заходи безпеки по всій території області.

Про це повідомили в херсонському главку поліції, передає сайт IPC-Генічеськ
Понад 500 правоохоронців забезпечуватимуть публічний порядок та безпеку громадян у піших та автопатрулях, а також поблизу 156 храмів.
Також поліцейським допомагатимуть військовослужбовці Національної гвардії України.
Поліція Херсонщини закликає громадян не порушувати публічний порядок, святкувати безпечно та з розумінням ставитися до заходів безпеки. Під час перебування у громадських місцях, храмах та поблизу культових споруд дотримуватися соціальної дистанції та одягати захисні маски.
Увечері 6 січня, напередодні Різдва Христового, у церквах та храмах відбудеться святкова літургія. Зазвичай богослужіння відвідує багато людей, однак, враховуючи загрози поширення COVID-19, в Україні діють певні обмеження.

З 19 грудня в Україні діють посилені карантинні заходи, однак повної заборони на відвідування церков та храмів уряд не вводив. Відповідно до постанови уряду від 14 грудня дозволено проводити богослужіння за умови присутності не більше однієї особи на 5 квадратних метрів, а на відкритому повітрі – за дистанції у 1,5 метра.

Також обов’язковим є дотримання протиепідемічних норм – правильно надягнена маска, використання рукавичок чи антисептика. Варто пам’ятати, що в Україні діють штрафні санкції за недотримання умов карантину.

Загалом до 8 січня діють такі карантинні обмеження:

Із 8 до 24 січня в Україні буде запроваджено посилений карантин – під забороною опиниться робота ТЦ та ТРЦ, непродовольчих магазинів та ринків, фітнес-центрів та спортзалів, кафе, ресторанів, барів (крім доставки та замовлень навинос), кінотеатрів, театрів.

Різдво Христове, також Різдво Господнє, або Різдво — у християнстві день народження Ісуса Христа від Діви Марії у Вифлеємі. Згадується у Новому Заповіті. Одна з найбільших урочистостей, що відзначається усіма християнськими церквами (католицькими, православними і протестантами), а також низкою держав та організацій світу. Різдво завершує різдвяний піст — Адвент, час очікування на прихід Ісуса. Святкується 25 грудня церквами, що відзначають нерухомі свята за григоріанським і новоюліанським календарем, та 7 січня — церквами, що святкують за юліанським календарем.