Негода на Херсонщині: фури з кюветів витягали за допомогою БТР

29 Січня 2021, 15:51

Через негоду на автошляхах Херсонщини чергували працівники груп реагування районної поліції, патрульні поліцейські та рятувальники. Правоохоронці забезпечували усім необхідним водіїв, регулювали дорожній рух у випадках ДТП, розчищали дороги від повалених дерев.
Про це повідомили в поліції Херсонської області.
У зв’язку з ускладненням погодних умов, сильним вітром, налипанням мокрого снігу та ожеледицею працівники поліції Херсонщини разом з іншими службами працювали в посиленому режимі для забезпечення безпеки учасників дорожнього руху.

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Денис Захарченко, всю ніч інспектори вивільняли водіїв зі снігового полону за допомогою буксирування службовими автомобілями, а фури з кюветів витягали за допомогою БТР. Поліцейські інструктували водіїв щодо стану організації дорожнього руху та можливості проїзду певними ділянками дороги. Допомагали і тим керманичам, які не змогли подолати затяжні слизькі підйоми на певних відрізках дороги.
Більшість водіїв великовагових транспортних засобів дослухалися до порад поліцейських і на час негоди залишалися на майданчиках тимчасового відстою, щоб не ускладнювати обстановку на дорогах та дати змогу дорожнім службам розчистити автошляхи.
За інформацією Херсонської обласної державної адміністрації, дороги на всі напрямки відкриті. На розчищення автодоріг від снігу та ожеледиці працюють 53 чоловіки особового складу, 20 піскорозкидачів, 2 автогрейдери, 15 одиниць іншої техніки.

На чергуванні в резерві знаходяться 10 одиниць техніки та 15 чоловік особового складу.
У Херсонському обласному центрі з гідрометеорології попередили про ускладнення погодних умов.

За прогнозами синоптиків,

30 січня
Хмарно з проясненнями. Вночі без істотних опадів, вдень невеликий дощ. Вночі та вранці туман. Вночі та вранці місцями слабка ожеледь, місцями ожеледиця. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі від 2° морозу до 3° тепла, вдень 5-10° тепла.
31 січня
Хмарно з проясненнями. Вночі дощ, вдень без істотних опадів. Вітер південно-західний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 2-7° тепла, вдень 5-10° тепла.
01 лютого
Хмарно з проясненнями. Дощ, вночі з мокрим снігом. Вночі та вранці місцями слабке налипання мокрого снігу, місцями ожеледиця. Вітер південно-західний 7-12 м/с, вдень місцями пориви 15-20 м/с. Температура повітря вночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 5-10° тепла.
02-03 лютого
Хмарно з проясненнями. Без істотних опадів. Вітер південний, 7-12 м/с. Температура повітря вночі 2-7° тепла, вдень 6-11° тепла.
04-08 лютого
04-06 лютого переважно без опадів. Температура повітря вночі близько 0°, вдень 1-7° тепла.
07-08 лютого невеликий сніг, вдень з дощем. Зниження температури повітря на 2-4°.