Не встиг сховати: у херсонця знайшли гранатометний постріл і патрони від автомата

25 Січня 2021, 14:23

Житель обласного центру хотів сховати серед гаражів гранатометний постріл та патрони від автомата, але не встиг: співгромадянка прийняла його за закладчика наркотиків і викликала поліцію.
За інформацією Херсонського главку Нацполіції, у містянина вилучили постріл для підствольного гранатомету «ВОГ-25» та більше 50 набоїв до автоматичної зброї.
37-річний херсонець пояснив правоохоронцям, що набої та боєприпас напередодні виміняв у невідомого чоловіка на пляшку пива. А сьогодні хотів сховати.
Однак в поліцію зателефонувала місцева жителька. Жінка розповіла, що біля гаражів, розташованих поблизу багатоповерхівки в мікрорайоні «Житлоселище», ходить підозрілий чоловік, який можливо робить «закладки» з наркотиками. За вказаною адресою виїхала слідчо-оперативна група місцевого підрозділу поліції.
Наразі вилучене направлено на дослідження. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Правопорушнику може загрожувати до 7 років позбавлення волі.
Раніше поліцейські вилучили два корпуси до ручної протитанкової гранати та гвинтівку у жителя Чаплинської громади. Чоловік пояснив, що предмети нібито знайшов і заховав у покинутій будівлі.

Наприкінці минулого року за незаконне зберігання боєприпасів мешканець тієї ж громади отримав три роки позбавлення волі.